16.4.14

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ -Νέα ονόματα από τον Μιχ. Αντωνόπουλο

Με την ευκαιρία της παρουσίασης των νέων στελεχών του συνδυασμού  για μια ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση στο Δήμο Καλαμάτας, έχουμε την ευκαιρία να θέσουμε το μεγάλο έλλειμμα  διαχείρισης του δήμου που όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές γίνεται ευρύτερα γνωστό.  
 Οργασμός έργων μικροεπεμβάσεων χωρίς μελέτες και με σπατάλη χρημάτων για να καλύψουμε το κενό της τετραετίας.  Χαρακτηριστικό είναι ότι κατασκευάζονται σε κεντρικές οδούς «μονόπλευρα» πεζοδρόμια χωρίς να έχει προηγηθεί μελέτη απορροής ομβρίων, όπως χαρακτηριστικά γίνεται στο Ασπρόχωμα και στη Φαρών.  Έχει γίνει προεκλογική στάση είσπραξης οφειλών που μαζί με τα προηγούμενα χρέη, τις προεκλογικές υποσχέσεις και άλλα, οδηγεί το δήμο σε υπέρμετρο δανεισμό και πιθανή χρεοκοπία.  Από πολιτική άποψη ενώ ο απερχόμενος δήμαρχος δηλώνει ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, διαφαίνεται η στήριξη και η εμπλοκή  κομματικού  μηχανισμού. Τα χαράτσια που επιβάλει ο δήμος αυξάνονται καθημερινά και ενώ θα μπορούσε να καταργήσει το πολιτιστικό τέλος στο νερό, συνεχίζει να το εισπράττει χωρίς να στηρίζει στην ουσία τον πολιτισμό με τη συμμετοχή και των ασθενέστερων οικονομικά δημοτών.
Από την άλλη έχουμε το πολιτικό δίδυμο των κυρίων Μάκαρη και Βουδούρη που εκπροσωπούν την «λαικίζουσα» αριστερά και όχι συνεκτικούς αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς α και β βαθμού, με λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας.  Δυστυχώς καταφεύγουν σε παλαιοκομματικές μεθόδους άλωσης της εξουσίας και πολιτικές κινήσεις εντυπωσιασμού που δεν συμβάλουν και δεν δημιουργούν προϋποθέσεις αυτοδύναμης αυτοδιοικητικής πρότασης.
Το όραμα μας για την θεσμοθετημένη ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση στοχεύει  στις απαιτήσεις που θέτουν οι σύγχρονες πόλεις και οι ανάγκες των δημοτών στη μεταμνημονιακή περίοδο που θα διανύσουμε.  Ανανεώνουμε την ελπίδα και εγκαθιστούμε νέα πρότυπα για την πόλη και το δήμο, στοχεύοντας την επόμενη σημαντική δεκαετία του 2021.
Το όραμα μας για την αυτοδιοίκηση έχει μέτρο και προτείνει βιώσιμες λύσεις χωρίς να χρεώνουμε της επόμενες γενεές. Αν συνεχίσουμε με τα ίδια και τους ίδιους δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Θα πάνε χαμένες οι θυσίες των δημοτών και η πόλη μας θα γίνει μια φτωχούπολη που θα περιμένει τις λευκές νύχτες και κάποιο καρναβάλι για να ανασάνει οικονομικά. Από τη μία συνάπτουμε δάνεια και από την άλλη γινόμαστε επαίτες του ΔΝΤ για να κάνουμε έργα βιτρίνας και νέα δημαρχεία από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Με το όραμά μας για την τοπική αυτοδιοίκηση, ενεργοποιούμε νέα στελέχη χωρίς κομματικούς προσανατολισμούς  και προσωπικά οφέλη.  Οικοδομούμε μαζί με τους πολίτες του δήμου, μια νέα δημιουργική και ειλικρινή σχέση ανταλλαγής προτάσεων και θέσεων για το μέλλον του τόπου μας. Η αποκλειστική συνέπεια και ειλικρίνεια από τη μια και η εμπιστοσύνη από την άλλη μπορεί να φέρουν τον δημότη μπροστά και να δώσουν λύσεις και ελπίδα για το αύριο.
Μιχαήλ Δ. Αντωνόπουλος
Υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Καλαμάτας
f/b : Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών
Τηλ. 2721094294 / 6948189683
mikim4@otenet.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

ΑΘΑΝΑΣΕΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΒΡΥΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ / ΕΞΑΓΩΓΕΑΣ

ΓΑΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗΣ

ΓΕΝΝΑΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ - ΑΓΡΟΤΗΣ

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ - ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ

ΓΙΑΝΝΑΡΗ ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ – ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

ΔΡΟΥΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΑΓΡΟΤΗΣ

ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΚΟΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ

ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ - ΛΟΓΙΣΤΗΣ

ΜΑΛΑΜΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ – ΑΠΟΦΟΙΤΗ  Τ.Ε.Ι. ΠΑΤΡΩΝ / ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ

ΜΑΛΑΜΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ - ΑΠΟΦΟΙΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ / ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ Σ. Ξ. (ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ε. α.)

ΝΤΑΜΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΚΙΡΚΗ) - ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ T.E.I ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Θ.Ε.Κ.Α. / ΜΟΥΣΙΚΟΣ - ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ

ΠΑΝΤΑΖΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ - ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΣΤΟ ΟΠΑ / ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΣΕΡΓΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ Π. Α.

ΣΤΥΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ - ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ

ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΗΣ

ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου