23.4.14

ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΑΥΡΙΟ Ο Γ. ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΑΛΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

Του: ΑΝΤΩΝΗ. Α. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΗΓΗ: REAL FM-pamesports. gr

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ) έχει ,όπως ήταν αναμενόμενο εξελίχθη σε έντονος πονοκέφαλος για την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού και την ελληνική αστυνομία.
Μετά την σημερινή ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, προέκυψαν ζητήματα που εστιάζονται κυρίως στο θέμα της ασφάλειας, και την θωράκιση σε όλα τα επίπεδα της ομαλής διεξαγωγής του μεγάλου τελικού. Η συνύπαρξη στο ΟΑΚΑ οπαδών Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στο σύνολο τους πάνω από 40.000,δικαιολογεί απολύτως τις ανησυχίες των αρμοδίων αρχών και φορέων λαμβάνοντας υπ όψιν και τα όσα θλιβερά για το ποδόσφαιρο προηγήθηκαν προ ημερών στον ημιτελικό της Τούμπας. Έτσι λοιπόν στο …παρά πέντε χθες …διαπιστώθηκε πως οι 20 και πλέον τηλεοπτικές κάμερες παρακολούθησης του περιβάλλοντος χώρου στο ΟΑΚΑ εδώ και πολλά χρόνια δεν λειτουργούν!!! Τις κάμερες τις διαχειρίζεται ιδική υπηρεσία της ελληνικής αστυνομίας η οποία με επίσημο έγγραφο της μόλις χθες ενημέρωσε και την διοργανώτρια αρχή ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (ΕΠΟ)Το θέμα σήμανε συναγερμό στην πλευρά του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υφυπουργό π Πολιτισμού Γιάννη Ανδριανό που σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΟΑΚΑ Ολυμπιονίκη Πέτρο Γαλακτόπουλο, παραγραμμάτισαν νέα σύσκεψη αύριο το πρωί στο ΟΑΚΑ με την συμμετοχή εκπροσώπων της εταιρίας που τοποθέτησε τις κάμερες αλλά και τεχνικών της ΓΓΑ ώστε να ξεκινήσει αγώνας δρόμου για να επισκευαστούν οι χαλασμένες κάμερες και να έχει πλήρη εικόνα έλεγχου η ελληνική αστυνομία από τον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ και τις κινήσεις των οπαδών Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ.
ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΟ ΟΑΚΑ ΜΕ ΝΕΚΡΕΣ ΖΩΝΕΣ
Το επιχειρησιακό σχέδιο της ελληνικής αστυνομίας στους βασικούς του άξονες περιλαμβάνει αυστηρότατα μέτρα εντός και εκτός ΟΑΚΑ με πολύ μεγάλη κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων και στις περιοχές εκτός Αθηνών από τις οποίες θα διέλθουν τόσο οι 21.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ που θα κατέβουν στην Αθήνα από την βόρεια Ελλάδας ,αλλά και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:
1)Εξονυχιστικός έλεγχος των οπαδών σε τρία στάδια μέχρι την είσοδο τους στις θύρες του ΟΑΚΑ,
2)Δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας θα ελέγξουν, θα παραλάβουν και θα συνοδεύουν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ από τα διόδια των Αφειδνών.
3)Τα 300 πούλμαν που θα μεταφέρουν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ θα σταθμεύσουν και θα φυλάσσονται στα παρκινγκ του ΟΑΚΑ προς την πλευρά του Νοσοκομείου ΙΑΣΩ και αυτά των οπαδών του Παναθηναϊκού στο παρκινγκ της οδού Κύμης.
4)Αποφασίστηκε η διανομή των εισιτηρίων στους οπαδούς του ΠΑΟΚ να γίνει στην Θεσσαλονίκη και παράλληλα απαγορεύτηκε από την ελληνική αστυνομία να γίνει οποιαδήποτε συγκέντρωση οπαδών της μιας η της άλλης ομάδας και ειδικά αυτής στην Πλατεία Ομόνοιας όπως είχαν αρχικά εκφράσει να πραγματοποιήσουν οπαδοί του ΠΑΟΚ σε συνεννόηση με τον σύνδεσμο τους στην Αθήνα.
5)Τέλος σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της ελληνικής Αστυνομίας οι νεκρές ζώνες μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων στις εξέδρες του ΟΑΚΑ θα είναι οι εξής:

Α)Κενές θα είναι οι Θύρες 8.9.10 στο κάτω διάζωμα απέναντι από τον χώρο των επισήμων.
Κενές επίσης θα είναι οι θύρες 31 και 33,όπως και 26 και 28 στο πάνω διάζωμα πάνω από τα επίσημα του ΟΑΚΑ.
Β)Κενές θέσεις θα υπάρχουν και στις θύρες 24 και 30,ενώ …μισές θα είναι από κόσμο οι θύρες 7 και 12.
Στις άκρες όλων των θυρών θα υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη και άντρες της ιδιωτικής ασφάλεια του γηπέδου που χρησιμοποιεί η διοργανώτρια αρχή.
Και ο θεός βοηθός .Ούτε σε …πόλεμο να πηγαίναμε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου