25.7.14

Χειροπέδες σε αστυνομικούς που κακοποίησαν αλλοδαπό

Χειροπέδες σε δύο αστυνομικούς και δύο ακόμη Έλληνες, πέρασε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς οι τέσσερίς τους κατηγορούνται για αδικήματα σε βάρος 30χρόνου αλλοδαπού , υπηκόου Αφγανιστάν.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε, κατηγορούνται (κατά περίπτωση) για παράνομη βία, απρόκλητη σωματική βλάβη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, απλή συνεργεία και ηθική αυτουργία στα αδικήματα αυτά, καθώς και για παράβαση καθήκοντος και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Από την έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε πως την Τετάρτη 23 Ιουλίου, οι δύο αστυνομικοί, έφτασαν με περιπολικό όχημα μαζί με τον 36χρονο ιδιώτη, στην επιχείρηση του 46χρονου επιχειρηματία, στην περιοχή «Λάκα» Αναβύσσου, όπου εργαζόταν ο 30χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, από το έτος 2010, διαμένοντας σε πρόχειρο κατάλυμα, που του είχε παραχωρήσει ο επιχειρηματίας.
Ο 49χρονος Αρχιφύλακας επιδεικνύοντας προσβλητική και καταναγκαστική συμπεριφορά σε βάρος του αλλοδαπού, του άσκησε σωματική βία και προκάλεσε φθορές σε αντικείμενα του, παρουσία του 25χρονου Αστυφύλακα και του 36χρονου ιδιώτη.
Ανάλογη συμπεριφορά είχε επιδείξει ο Αρχιφύλακας, όταν πριν δύο εβδομάδες περίπου, είχε μεταβεί μαζί με τον 25χρονο Αστυφύλακα, στη συγκεκριμένη επιχείρηση, όπου εξύβρισε και απείλησε τον αλλοδαπό.
Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, ο 49χρονος Αρχιφύλακας και ο 36χρονος ιδιώτης γνωρίζονταν με τον επιχειρηματία και ενεργούσαν για λογαριασμό του, προκειμένου να εξαναγκάσουν τον αλλοδαπό υπήκοο να αποχωρήσει από την επιχείρησή του, χωρίς να του καταβάλει δεδουλευμένα ύψους 23.900 ευρώ.
Και στις δυο περιπτώσεις οι αστυνομικοί δεν ενημέρωσαν το επιχειρησιακό Κέντρο της Υπηρεσίας τους για τη μετάβασή τους στη συγκεκριμένη επιχείρηση.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν την Παρασκευή στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια  Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου