28.7.14

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Εγκαταστάθηκαν σε στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ ηλεκτρονικές πινακίδες για ενημέρωση του κοινού

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση των ιστών και η τοποθέτηση των ηλεκτρονικών πινακίδων σε στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ, όσον αφορά στο έργο με την ονομασία «Ευφυές τηλεματικό σύστημα πληροφόρησης οδηγών και πολιτών για τις μετακινήσεις και τη στάθμευση στο Δήμο Καλαμάτας, μέσω πολλαπλών καναλιών ενημέρωσης – ευφυής μετακίνηση».
Το έργο έχει προϋπολογισμό 195.717,60 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση του ΕΣΠΑ και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μία ηλεκτρονική πινακίδα ενημέρωσης οδηγών (VMS), της οποίας απομένει η τοποθέτηση στη διασταύρωση Αρτέμιδος και Μακεδονίας, δύο ηλεκτρονικές πινακίδες ενημέρωσης οδηγών για διαθεσιμότητα χώρων στάθμευσης, οι οποίες θα τοποθετηθούν στο πάρκινγκ πίσω από τον ΟΤΕ, δέκα ηλεκτρονικές πινακίδες «έξυπνων» στάσεων, που τοποθετήθηκαν σε στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ, δεκατέσσερις τηλεματικές συσκευές οχήματος με οθόνη οδηγού για τα αστικά λεωφορεία (εγκαθίστανται), δύο ανιχνευτές κυκλοφοριακού φόρτου (εγκαθίστανται) και ένα διαδικτυακό τόπο ενημέρωσης κοινού (υπό κατασκευή).
Μέσω αυτής της ιστοσελίδας, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο το διάστημα που απομένει, μέχρι να έλθει το λεωφορείο στη στάση που τους ενδιαφέρει.
Ανάδοχος είναι, κατόπιν διαγωνισμού, η ένωση των εταιρειών με την επωνυμία «Εφαρμογές Έξυπνου Λογισμικού Κυκλοφορίας & Μεταφορών Ανώνυμη Εταιρεία - Info Trip A.E.» και «AMCO Ολοκληρωμένα Συστήματα Υψηλής Τεχνολογίας Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία - AMCO A.B.E.E.».
ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝTAI
eksupnes-staseis.JPGΗ ηλεκτρονική πινακίδα ενημέρωσης οδηγών (VMS) θα τοποθετηθεί στη συμβολή των οδών Αρτέμιδος και Μακεδονίας (βορειοανατολική γωνία), με σκοπό την ενημέρωση όσων εισέρχονται στην πόλη από τη Νέα Είσοδο και όσων κατευθύνονται από την Παραλία στο Κέντρο μέσω της οδού Αρτέμιδος. Θα παρέχονται πληροφορίες για την κυκλοφορία και για θέματα που ενδιαφέρουν τους κατοίκους και επισκέπτες της Καλαμάτας.
Οι δύο ηλεκτρονικές πινακίδες ενημέρωσης οδηγών για διαθεσιμότητα χώρων στάθμευσης θα τοποθετηθούν η μία στην είσοδο του δημοτικού πάρκινγκ πίσω από τον ΟΤΕ και η έτερη στην κάθοδο της Αρτέμιδος (πλησίον αυτού του χώρου σταθμεύσεως).
Οι δέκα ηλεκτρονικές πινακίδες «έξυπνων» στάσεων, μέσω των οποίων το κοινό θα πληροφορείται τους εκτιμώμενους χρόνους άφιξης των αστικών λεωφορείων, τοποθετήθηκαν στα εξής σημεία:
1. Σταθμός ΟΣΕ, στην οδό Κεφάλα
2. Σπουδαστική Εστία, στην οδό Λακωνικής, με κατεύθυνση προς Κέντρο
3. Ψαράκια, στην οδό Αριστομένους, με κατεύθυνση προς νότο
4. Δημαρχείο, στην οδό Νέδοντος, με κατεύθυνση προς νότο
5. Στη διασταύρωση Φαρών και Ομήρου, με κατεύθυνση προς Κέντρο
6. Παλιό ΚΤΕΛ, στην οδό Αρτέμιδος με κατεύθυνση προς Κέντρο
7. Ναυαρίνου, πλησίον ξενοδοχείου Elite
8. Ναυαρίνου, πλησίον διασταύρωσης με Φαρών
9. Οδός Υπαπαντής, έναντι πλατείας Αμφείας
10. Νέο Δημαρχείο, στην οδό Αθηνών, με κατεύθυνση προς Κέντρο.
Η δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος θα ξεκινήσει εντός του Αυγούστου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου