24.7.14

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - Βράβευση στον Μεσσήνιο γιατρό κ. Δήμο Μπάλτα

“Την Πέμπτη 3 Ιουλίου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας είχε συγκεντρωθεί η αφρόκρεμα των ακτινολόγων και ακτινοθεραπευτών  των πανεπιστημιακών και δημόσιων νοσοκομείων της χώρας με την ευκαιρία της 20ης ετήσιας συνάντησης της Επιστημονικής Εταιρίας Ακτινολόγων – Ακτινοθεραπευτών. 
Το ότι το θεσμικό όργανο της συγκεκριμένης ιατρικής ειδικότητας... απένειμε μεταξύ άλλων τιμητικές διακρίσεις σε... Έλληνες γιατρούς είναι είδηση που προσλαμβάνει όχι μόνο σημαντική επιστημονική αλλά και εθνική διάσταση.

...Οι κκ Νίκος Ζαμπόγλου, καθηγητής και διευθυντής της Ογκολογικής και Ακτινοθεραπευτικής Κλινικής στο νοσοκομείο του Οφενμπαχ και Δήμος Μπάλτας, καθηγητής και διευθυντής του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής και Μηχανολογίας του ιδίου Ακαδημαϊκού Νοσοκομείου του Πανεπιστημίου Goethe της Φρανκφούρτης τιμήθηκαν για τη προσφορά τους στο πεδίο της Ακτινοθεραπευτικής –και οι δύο εργάζονται επί τέσσερις και πλέον δεκαετίες στο γερμανικό σύστημα υγείας και επέτυχαν τη βελτιστοποίηση της ακτινοθεραπείας μέσω απεικόνισης αλλά και της κλινικής εφαρμογής της σε καρκινοπαθείς."
Το παραπάνω κείμενο αποτελεί απόσπασμα δημοσιεύματος στο "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" σχετικά με γερμανική βράβευση προς τον Μεσσήνιο κ. Δήμο Μπάλτα και το συνεργάτη του (φωτό) για την προσφορά τους στον επιστημονικό κλάδο της Ακτινοθεραπευτικής, η οποία έλαβε χώρα στις αρχές του μήνα. 
Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες δημοσίευμα

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου