21.8.14

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΝΗ - Πως παγίδευσαν τα θύματα στην ενέδρα θανάτου oι δύο 19χρονοι

Στη σύλληψη και του δεύτερου 19χρονου προχώρησε η Ασφάλεια Καλαμάτας που διεξάγει την προανάκριση, για τη διπλή δολοφονία των δύο φίλων στη Μεσσηνιακή Μάνη. 
 O 18χρονος παρουσιάστηκε μόνος του στην Ασφάλεια, αργά τη νύχτα, δήλωσε την συμμετοχή του στο έγκλημα και συνελήφθη. Αυτή την ώρα ανακρίνεται από τους αστυνομικούς.

Το μοιραίο ραντεβού και η εκτέλεση

Σε ραντεβού με το θάνατο κατέληξε η συνάντηση που είχαν κανονίσει μετά τη νυχτερινή τους διασκέδαση ο Κωνσταντίνος Σγουρός και ο Γιάννης Κομμάτης.

Η έρευνα της αστυνομίας μετά την εξαφάνιση των δυο νεαρών και τον εντοπισμό των άψυχων σορών τους σε μια ρεματιά σε επαρχιακό δρόμο της Μεσσηνίας απέδωσε καρπούς.

Χθες το βράδυ ένας 19χρονος που προσήχθη για κατάθεση στην Ασφάλεια Καλαμάτας, μετά από πολύωρη ανάκριση φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στη δολοφονία των δυο 26χρονων.

Από τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα φαίνεται ότι τα κίνητρα πίσω από τη δολοφονία των δυο 26χρονων ήταν οικονομικά. Όπως προέκυψε, τα δύο θύματα μετά από νυχτερινή διασκέδαση είχαν ραντεβού με τους δύο φίλους τους που αποδείχθηκαν οι δολοφόνοι τους.

Οι λεπτομέρειες από το φρικτό έγκλημα στο δρόμο από Καλαμάτα για Καρδαμύλη πραγματικά συγκλονίζουν.

Από χθες οι αστυνομικοί μέσω σημειώσεων στο σπίτι του ενός από τα δύο θύματα αλλά και τις κλήσεις των κινητών τηλεφώνων έφτασαν στα ίχνη του μόλις 19 ετών Π.Μ. που συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του. Τα όσα είπε σοκάρουν.

Τη νύχτα παραδόθηκε στην αστυνομία ο συνεργός του Π.Μ., επίσης 18 ετών Ν.Μ.Λ που αναμένεται να πάρει και εκείνος μαζί με τον άλλο εκτελεστή τον δρόμο για τον εισαγγελέα στις τρεις το μεσημέρι.

Στόχος ήταν μόνο ο ένας από τα θύματα

Όπως είπε ο ένας από τους δύο δράστες που ομολόγησε την πράξη του στόχος ήταν μόνο ο ένας από τα δύο θύματα. Ο Κώστας Σγούρος με τον οποίο υπήρχε και η οικονομική διαφορά εξαιτίας μιας παραγγελίας κάποιων αναβολικών χαπιών.

Οι αστυνομικοί γνώριζαν από μαρτυρίες ότι ο 19χρονος είχε διαπληκτιστεί με τον σύμβουλο διατροφής, γνώριζαν ότι είχαν διαφορές, ενώ στα πράγματα του θύματος είχαν βρεθεί και σημειώσεις για την παραγγελία των φαρμάκων.

Έτσι μπόρεσαν μέσω των κλήσεων των κινητών να φτάσουν στον 19χρονο δράστη αφού είδαν ότι είχε επικοινωνήσει με το θύμα λίγα λεπτά πριν την εξαφάνισή του.

Η παγίδα

Όπως λένε οι πληροφορίες του newsit ο 18χρονος ομολόγησε πως έστησε παγίδα στον σύμβουλο διατροφής. Γνωρίζοντας την αγάπη του για τα γρήγορα αυτοκίνητα του τηλεφώνησε τη νύχτα της Δευτέρας και του είπε ότι γνώριζε για ένα αυτοκίνητο-ευκαιρία και πως θα μπορούσε να του το δείξει.

Είχε μαζί του τον άλλο 18χρονο και σκόπευαν μαζί να ... πείσουν τον Κ. Σγούρο για την οικονομική διαφορά που είχαν.

Για το λόγο αυτό είχαν πάρει μαζί τους και όπλο.

Για να μην υποψιαστεί το θύμα του είπαν ότι το αυτοκίνητο είναι σε ένα χωριό και πως θα τον έπαιρναν μαζί τους με το αυτοκίνητο καθώς ο δρόμος ήταν δύσκολος.

Πήγε με τον φίλο του στο θάνατο

Ο Κ. Σγούρος ήταν μαζί με τον φίλο του Γ. Κομμάτη, ο επαγγελματίας οπλίτης είναι και9 μηχανικός και έτσι ο φίλος του του ζήτησε να πάει μαζί του για να “τσεκάρει” με την πειρία του το αυτοκίνητο.

Κάπως έτσι οι δυο φίλοι ξεκίνησαν για την παγίδα.

Όπως είπε ο ένας από τους δύο δράστες δεν είχαν σκοπό να τους σκοτώσουν. Ήθελαν μόνο να τρομάξουν τον Κ. Σγούρο.

Υπήρξε όμως όπως είπε καυγάς, μάλιστα είπε ότι το ένα από τα θύματα του έριξε χαστούκι, εκεί είπε χάθηκε ο έλεγχος, ήρθαν στα χέρια και τότε βγήκαν όπλα.

Τα θύματα προσπάθησαν να φύγουν, τότε τους πυροβόλησαν πισώπλατα Ο ένας από τους δύο πήρε τη μηχανή του Κ. Σγούρου και προσπάθησε να την κρύψει στην πόλη της Καλαμάτας.

Τώρα πάντως και μετά την παράδοση και του Ν.Μ.Λ οι δύο δράστες φαίνεται να ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου του Α. Κούγια ο ένας από τους δύο δράστες θα ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου