16.9.14

Στις 30 Σεπτεμβρίου οι δεσμευτικές προσφορές για τα περιφερειακά αεροδρόμια (και Καλαμάτας ;) !!!


Στις 30 Σεπτεμβρίου οι δεσμευτικές προσφορές για τα περιφερειακά αεροδρόμια

ΕΠΤΑ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ !

Σε δύο εβδομάδες θα κληθούν οι επτά κοινοπραξίες που έχουν εκδηλώσει μη δεσμευτικό ενδιαφέρον στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές.
Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αποκρατικοποιήσεις που θα συνοδευτεί με επενδύσεις τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ από τους επενδυτές για την αναβάθμιση των αεροδρομίων.
Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να καταθέσουν δεσμευτικούς φακέλους και η προσέλευση αναμένεται μεγάλη καθώς από τα 14 προς ιδιωτικοποίηση αεροδρόμια διακινούνται πάνω από 18 εκατ. επιβάτες.
Υπό παραχώρηση βγαίνουν δύο ομάδες από 7+4 αεροδρόμια η καθεμία, με το διαγωνισμό να προβλέπει τη δημιουργία συμβάσεων παραχώρησης για 30 συν 10 έτη.
Στην πρώτη ομάδα ανήκουν τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας. 

Προαιρετικά μπορούν να προστεθούν τρία μεταξύ των αεροδρομίων Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Καλαμάτας και Αγχιάλου.

Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει τα αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου 
και προαιρετικά μέχρι 3 από τα αεροδρόμια των Λήμνου, Χίου, Καρπάθου και Νέας Αγχιάλου.
Επίσης, με την εξαγορά θα καθοριστεί αρχικό εφάπαξ τίμημα και ετήσιες πληρωμές, οι οποίες θα εξαρτώνται από τα κέρδη των αερολιμένων.
Τα σχήματα που θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές - παράγοντες της αγοράς δεν αποκλείουν και συμμαχίες της τελευταίας στιγμής- είναι οι : Vinci-Ελλάκτωρ, J&P Άβαξ-Zurich Airport, Fraport - Copelouzos, ΜΕΤΚΑ- Corporacion America, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η Aeroports De La Cote d Azur, και η Advent International.
ΜΕΤΚΑ
Στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για τα περιφερειακά αεροδρόμια προτίθεται να συμμετάσχει η ΜΕΤΚΑ, ατομικά ή ως μέλος κοινοπραξίας, όπως ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας, «η ΜΕΤΚΑ προτίθεται να συμμετέχει (είτε η ίδια αυτοτελώς είτε ως μέλος κοινοπραξιών ή ενώσεων) στις διαδικασίες για την ανάληψη έργων, προμηθειών και παροχή υπηρεσιών που προκηρύσσει το Ελληνικό Δημόσιο ή τα νομικά πρόσωπα του Δημοσίου ή του ευρύτερου Ελληνικού Δημοσίου Τομέα».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου