1.9.14

ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΩΝΗΣ..τα περί ενότητας αποτελούν για τον Στάθη Αναστασόπουλο κενά λόγια.

Ο επικεφαλής της «Αδέσμευτης Κίνησης Πολιτών Δήμου Μεσσήνης» Γιώργος Τσώνης, σχετικά με τη φιέστα της ορκωμοσίας των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, και τα περί ενότητας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του κ. Αναστασόπουλου, περί ενότητας και συνεργασίας, κατά την τελετή της ορκωμοσίας του (προσωρινού μέχρι την έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου) Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης. 
Εκτός, και αν όταν ο κ. Αναστασόπουλος αναφέρεται σε ενότητα, εννοεί -με τη στενή έννοια- απλά και μόνο τη «συνεργασία με τους προέδρους και τα συμβούλια των τοπικών μας κοινοτήτων αλλά και της δημοτικής κοινότητας, ανεξαρτήτως παρατάξεων», όπως ανέφερε σε αποστροφή της ομιλίας του, και όχι εν γένει με τις μειοψηφίες.
Εκείνο πάντως που απέδειξε ο κ. Αναστασόπουλος με τη στάση του από την πρώτη στιγμή, είναι ότι τα περί ενότητας αποτελούν για τον ίδιο κενά λόγια. Και για να γίνουμε σαφείς: 
Παρ’ ότι είναι γνωστό ότι αριθμητικά, με απλές πράξεις αριθμητικής, ο συνδυασμός μας προηγείται ενός ψηφοδελτίου του αντίστοιχου του κ. Αναστασόπουλου και παρ’ ότι εκκρεμεί η απόφαση στο Δικαστήριο, με την οποία θα καθοριστεί η Δημοτική Αρχή Μεσσήνης, ο κ. Αναστασόπουλος καθόρισε μόνος του -χωρίς απολύτως καμία δική μας συμμετοχή- τα της τελετής της ορκωμοσίας, τα οποία πληροφορήθηκαν εκπρόσωποι του συνδυασμού μας, μόνο όταν του ζητήθηκε.
Και πέραν αυτού, αφού αρχικά ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας να ανοίξει το βιβλίο υπογραφών των νέων συμβούλων αμέσως μετά την ορκωμοσία και όχι στο τέλος της τελετής, μετά το αναίρεσε, επειδή είχαμε την “απερίσκεπτη” τιμιότητα να γνωστοποιήσαμε εγκαίρως, μέσω των ΜΜΕ, ότι θα αποχωρούσαμε και δεν θα συμμετείχαμε στη φιέστα «περιοριζόμενοι στα απολύτως αναγκαία και προβλεπόμενα από το νόμο, στα της ορκωμοσίας, ώστε να μη δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα εύρυθμης λειτουργίας στο Δήμο, έως την έκδοση της δικαστικής απόφασης», όπως αναφέραμε στη συγκεκριμένη ανακοίνωσή μας.
Η φιέστα της ορκωμοσίας μάλιστα έφτασε σε τέτοιο σημείο παραθεσμικό, που με ευθύνη του κ. Αναστασόπουλου -για τους λόγους που εκείνος γνωρίζει και εμείς αντιλαμβανόμαστε- έδωσε το λόγο για χαιρετισμό στη νέα αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κα Ελένη Αλειφέρη (την οποία τιμούμε και υποληπτόμαστε) και όχι στον επίσης παριστάμενο κ. Γιάννη Αργυράκη, νόμιμο αντιπεριφερειάρχη μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2014, μέχρι και την Κυριακή δηλαδή.
Και μία ερώτηση: 
Αφού ο κ. Αναστασόπουλος δήλωσε στους εκπρόσωπους του συνδυασμού μας, που τον συνάντησαν την προηγούμενη Παρασκευή, ότι η διαδικασία της ορκωμοσίας θα ακολουθήσει το τελετουργικό και των άλλων δήμων, γιατί δεν δόθηκε, όπως στις άλλες περιπτώσεις, ο λόγος στον βουλευτή κ. Δημ. Σαμπαζιώτη, ο οποίος μάλιστα είναι και επικεφαλής μειοψηφίας στο Δ. Σ. Μεσσήνης; Δεν τον ενδιέφερε να ακούσει τι θα πει, ή για να φιμώσει και εμάς;
Να λοιπόν πώς βλέπει την ενότητα ο κ. Αναστασόπουλος, όταν μάλιστα ορκίζεται (έστω και προσωρινά) για δήμαρχος, μη έχοντας τη νόμιμη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με το αποτέλεσμα των εκλογών.
Γιώργος Τσώνης

Υ.Γ.
 Εντύπωση πάντως προκάλεσε και το γεγονός, ότι σε αρκετά τοπικά ΜΜΕ δεν αναφέρθηκε καν το γεγονός της αποχώρησής μας από την τελετή της ορκωμοσίας. 
Και το περίεργο είναι ότι ακόμα και αν και κάποιοι δεν… πρόσεξαν το συμβάν, αυτό είχε προαναγγελθεί μία μέρα προ της ορκωμοσίας. 
Για τους λόγους της μη προβολής της αποχώρησής μας, ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου