18.9.14

Πούτιν σε Ποροσένκο: Αν ήθελα, σε δυο μέρες θα παίρναμε Κίεβο και Βουκουρέστι


Πούτιν σε Ποροσένκο: Αν ήθελα, σε δυο μέρες θα παίρναμε Κίεβο και Βουκουρέστι

Πόλεμο δηλώσεων και διπλωματική σύρραξη προκάλεσε η περιβόητη δήλωση που αποδόθηκε στο Βλάντιμιρ Πούτιν ότι "τα ρωσικά τανκς θα μπορούσαν, αν ήθελα, να φτάσουν σε δύο μέρες όχι μόνο στο Κίεβο, αλλά και στη Ρίγα, το Βίλνιους, το Ταλίν, τη Βαρσοβία ή το Βουκουρέστι".
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, υποστήριξε ότι ο Ρώσος ομόλογος του τον απείλησε με αυτά τα λόγια. Και μετέφερε τις δηλώσεις αυτές στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος τις δημοσιοποίησε.
Σε νέο δημοσίευμα της η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung ισχυρίζεται ότι είχε πρόσβαση στο έγγραφο της περίληψης της συνομιλίας που είχε ο Ουκρανός πρόεδρος με τον Ζοζέ Μπαρόζο την περασμένη εβδομάδα, όταν ο δεύτερος είχε μεταβεί στο Κίεβο.
Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Πούτιν φέρεται να προειδοποίησε τον Ποροσένκο ότι "στηρίζεται υπερβολικά στην ΕΕ" και ότι η Μόσχα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει εντός της Ε.Ε. μία ομάδα που θα μπλοκάρει σημαντικές αποφάσεις σε βάρος της.
Για την ώρα δεν υπάρχει νέα αντίδραση από τη Μόσχα, όταν όμως είχε έρθει το θέμα στην επιφάνεια, το Κρεμλίνο είχε διαψεύσει κατηγορηματικά τις δηλώσεις αυτές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου