22.9.14

Αιματηρή καταδίωξη δουλεμπόρων από σκάφος του Λιμενικού

Αιματηρό περιστατικό με τρεις τραυματίες, σημειώθηκε το πρωί στη διάρκεια καταδίωξης δουλεμπορικού σκάφους με παράτυπους μετανάστες από πλωτό του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ψερίμου και Καλύμνου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι λιμενικοί εντόπισαν το σκάφος πάνω στο οποίο υπήρχαν δύο δουλέμποροι και άγνωστος αριθμός μεταναστών.
Κατά τη καταδίωξη, οι διακινητές επιχείρησαν να εμβολίσουν και να βυθίσουν το σκάφος του Λιμενικού, ενώ ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των ανδρών του Λιμενικού και των δουλεμπόρων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας λιμενικός και δυο μετανάστες οι οποίοι, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ήταν κρυμμένοι στο αμπάρι του σκάφους. Οι δύο διακινητές συνελήφθησαν.

Οι δύο παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν, με ελικόπτερο Super-Puma και αεροσκάφος C-130 αντίστοιχα, σε νοσοκομεία της Ρόδου και της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τραυματίστηκαν πιθανότατα από εξοστρακισμό σφαίρας. Ο ένας εξ αυτών φέρεται να είναι τραυματισμένος στο κεφάλι και ο άλλος στον ώμο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου