1.9.14

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Ξεκίνησε το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ελεύθερης Κατάδυσης

sea-in 3Σήμερα, Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ελεύθερης Κατάδυσης ανοικτής θαλάσσης στο Μεσσηνιακό Κόλπο, συγκεκριμένα ένα ναυτικό μίλι νοτίως του ξενοδοχείου Elite City Resort και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου.
sea-in 7Η διεξαγωγή για ακόμη μια φορά του Πρωταθλήματος στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα είναι αποτέλεσμα των πολύ επιτυχημένων διεθνών διοργανώσεων στην Καλαμάτα, κάθε χρόνο από το 2010 και εντεύθεν. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία AIDA International έχει αναθέσει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης 2014 στο Δήμο Καλαμάτας και το Free-diving Club του Σταύρου Καστρινάκη.
Στη διοργάνωση της Καλαμάτας συμμετέχουν περί τους 30 αθλητές από χώρες της Ευρώπης, οργανωτική ομάδα, προπονητές, συνοδοί κ.ά., κάτι που συνεπάγεται 400 διανυκτερεύσεις στην περιοχή μας, αλλά και προβολή της από το διεθνή Τύπο.
pool-in 1
pool-inΗ διεξαγωγή των αγώνων στην Καλαμάτα αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα της πόλης και της περιοχής της, για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στον τόπο μας.
ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ
Εν τω μεταξύ, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 31 Αυγούστου, το μεσημέρι, στην πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καλαμάτας ο αγώνας - επίδειξη ελεύθερης κατάδυσης, στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Κυπέλλου Ελεύθερης Κατάδυσης.
Αθλητές από δώδεκα χώρες διαγωνίστηκαν στη Στατική Άπνοια (κράτημα της αναπνοής σε ακινησία για τη μέγιστη δυνατή διάρκεια) και τη Δυναμική Άπνοια (υποβρύχιο κολύμπι για τη μέγιστη δυνατή απόσταση - μακροβούτι).
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Δημοτικό Κολυμβητήριο και πολλοί φίλοι του υγρού στοιχείου, μικροί και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να πάρουν πληροφορίες και να δουν από κοντά τους αθλητές του συναρπαστικού αθλήματος της ελεύθερης κατάδυσης και όσα αυτοί επιτυγχάνουν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου