1.9.14

Η Κατερίνα Γιατζόγλου αποκαλύπτει τα μυστικά του Costa Navarino


Η Κατερινα Γιατζογλου αποκαλυπτει τα μυστικα του Costa Navarino

Η Κατερίνα Γιατζόγλου µάς συστήνει σε πρώτο πρόσωπο το resort που έκανε τον διεθνή Τύπο και την παγκόσµια κοινή γνώµη να (παρα)µιλά στο άκουσµα της Μεσσηνίας, συνιστώντας πλέον πρότυπο ξενοδοχειακής ανάπτυξης για τη χώρα µας και όχι µόνο!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ

H περιουσία σου είναι ό,τι έχεις δει και ό,τι έχεις αισθανθεί. Το έγραψα στο πρώτο µου βιβλίο, πριν χρόνια, και αυτό µε οδηγεί µέχρι και τώρα. Αν και έχω µια µεγάλη εµπειρία στον κόσµο των ταξιδιών και καθώς τον µισό µου χρόνο ζω σε ξενοδοχεία ανά τον κόσµο, παρ' όλα αυτά σε κάθε καινούρια διαµονή αισθάνοµαι σαν πεντάχρονο!
Διασχίζοντας την καταπράσινη Μεσσηνία, σκέφτοµαι τη δύναµη που έχει ένα όραµα. Γιατί η Costa Navarino αυτό είναι. Ένα συγκλονιστικό όραµα του Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, που συνεχίζουν η οικογένειά του και όσοι δουλεύουν γι' αυτό.
Από τη στιγµή που µπαίνεις, η διαµονή γίνεται ιεροτελεστία. Οι άνθρωποι που σε εξυπηρετούν είναι πολύ επαγγελµατίες, αφοσιωµένοι και δείχνουν περήφανοι που δουλεύουν για το The Romanos, a Luxury Collection Resort. Ενώ το σύµπλεγµα των ξενοδοχείων είναι κυριολεκτικά κρυµµένο µέσα σε µια πράσινη πανδαισία της ελληνικής γης, δεν παύει η έκτασή του να είναι εντυπωσιακά τεράστια.
Αυτό που σε κερδίζει αµέσως είναι η άµεση παροχή των υπηρεσιών, το service. Είναι κυριολεκτικά unique εδώ. Αισθάνεσαι ότι έχεις ένα «τζίνι» που εκπληρώνει στο λεπτό ό,τι επιθυµείς. Το εσωτερικό των χώρων είναι η οπτική απόδειξη του «simple is difficult». Τα γήπεδα του γκολφ είναι σαν ζωντανή καρτποστάλ που αγκαλιάζει το συγκρότηµα. Έχει καταφέρει να προσελκύσει τους καλύτερους γκόλφερ του κόσµου και να κερδίσει ένα πολύ δύσκολο στοίχηµα.
Περιπλανιέσαι περπατώντας ανάµεσα σε πισίνες, άψογους κήπους µε λεβάντες και µπουκαµβίλιες. Αυτό όµως που µε άφησε κυριολεκτικά άναυδη είναι το Anazoe spa. Η έκτασή του; «Μόνο» 4.000 τ.µ.!!! Ναι, δεν «υπάρχει»! Ένας δαιδαλώδης ναός που όσο κι αν προσπαθώ, δεν µπορώ να θυµηθώ κάτι ανάλογο για να τον συγκρίνω. Καινούριες θεραπείες, πρωτοποριακές τεχνικές, τέλεια τεχνολογία, µυστικιστική ατµόσφαιρα, χώροι µαγικοί και εξειδικευµένοι επαγγελµατίες συνθέτουν ένα µοναδικό σούπερ cocktail χαλάρωσης και ευεξίας! Στο ίδιο υψηλό επίπεδο φυσικά ακολουθούν και τα υπερσύγχρονα γυµναστήρια.
Η επόµενη έκπληξη είναι το «Εngaging Art», µια νέα πολιτιστική εµπειρία που προσφέρει η Costa Navarino στους επισκέπτες της. Μια µόνιµη πλατφόρµα σύγχρονης Τέχνης, ένα σηµείο συνάντησης για τους καλλιτέχνες αλλά και για τους λάτρεις των εικαστικών τεχνών. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να συµµετάσχουν στη δηµιουργική διαδικασία του καλλιτέχνη. Το θέµα της φετινής έκθεσης «Mimicry» έχει επιµεληθεί ο εννοιολογικός καλλιτέχνης Δηµήτρης Αντωνίτσης, δηµιουργός µε διεθνή καριέρα που έργα του υπάρχουν σε διάφορες συλλογές του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, το Ίδρυµα ΔΕΣΤΕ, το Fondazione per la Fotografia, σε Τορίνο, Κολωνία, Γερµανία.
H τρίτη έκπληξη είναι η γεύση. Και στα 19 εστιατόρια (!) οι συνταγές ακολουθούν την ίδια φιλοσοφία της απλότητας. Εξαιρετικές οι παρουσιάσεις στο εστιατόριο Flame πάνω σε κοµµάτια ξύλου και πέτρας. 
Αλλά τίποτα δεν είναι τυχαίο. Πίσω από αυτά κρύβονται ο σεφ Δόξης Μπεκρής και µαζί του µια πολύ εµπνευσµένη οµάδα.
Και για το τέλος άφησα την πιο χαρούµενη εικόνα. Ο παράδεισος των παιδιών κυριολεκτικά! Η πισίνα µε τις νεροτσουλήθρες, τα παιχνίδια του πειρατή είναι must για την πιο υδάτινη περιπέτεια του µικρού επισκέπτη!
Το να µπορείς να ικανοποιήσεις έναν τόσο µεγάλο αριθµό ανθρώπων συγχρόνως, µε τα ίδια πάντα υψηλά standards καθηµερινά, περιέχει πολύ µεγάλο βαθµό δυσκολίας... Αλλά οι άνθρωποι του Τhe Romanos Resort έχουν ανεβάσει πολύ τον πήχη σε παγκόσµια κλίµακα.
Ναι, η Costa Navarino είναι εµπειρία!

ICONS TRAVELLERS

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου