24.10.14

Χάος στην Αττική από τη νεροποντή-Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία - Παρασύρθηκαν αυτοκίνητα, κινδύνευσαν οδηγοί

Προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο, προκάλεσε η κακοκαιρία στην Αττική
Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία - Παρασύρθηκαν αυτοκίνητα, κινδύνευσαν οδηγοί - Χάος στην Αττική από τη νεροποντή
 Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.
Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ διεκόπη η κυκλοφορία των συρμών μεταξύ Πειραιά -Ρέντη ενώ η αμαξοστοιχία IC 58 με αναχώρηση 16.18 από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη έχει καθυστέρηση στο Μενίδι 1 ώρα και 40 λεπτά λόγω των πλημμυρών στις Αχαρνές. Επίσης, διεκόπη η κυκλοφορία στη γραμμή Διακοφτό- Καλαβρυτα.


Μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκάλεσε η καταιγίδα που ξέσπασε το μεσημέρι σήμερα στην Αττική και συνεχίστηκε έως το βράδυ. Πολλές περιοχές μετατράπηκαν σε λίμνες, δρόμοι θύμιζαν σε πολλές περιπτώσεις χειμάρρους, ενώ εκατοντάδες υπόγεια καταστημάτων και οικιών πλημμύρισαν, και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα, αφού σε πολλές περιπτώσεις παρασύρθηκαν πεζοί ,ενώ οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους.
Όπως ανέφεραν το βράδυ οι επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος, το πραγματικό μέγεθος των ζημιών θα φανεί αύριο το πρωί, όταν τα νερά υποχωρήσουν. Εως τις οκτώ το βράδυ, το Κέντρο Επιχειρησεων είχε δεχτεί περίπου 300 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Εθνους, τα περισσότερα προβλήματα σημειώθηκαν στο Περιστέρι, στο Ίλιον, το Μενίδι, το Καματερό, τη Νέα Φιλαδέλφεια, το Κερατσίνι, στον Πειραιά, το Αιγάλεω, τν Κοκκινιά και τον Κορυδαλλό, όπου επικράτησε χάος, αφού σε κάποιες περιπτώσεις τα νερά, εκτός από αυτοκίνητα, παρέσυραν και ανθρώπους.
Η ένταση των φυσικών φαινομένων ήταν τέτοια, που το απόγευμα αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και βρέθηκαν επάνω σε άλλα.
Οι δε λεωφόροι και οδοί είχαν πλημμυρίσει με νερά, με συνέπεια πολλά αυτοκίνητα να ακινητοποιηθούν και οι οδηγοί τους να εγκλωβιστούν σε αυτά.
Στο Περιστέρι σημειώθηκαν παρασύρσεις αυτοκινήτων από τα νερά της βροχής, ενώ σε ορισμένα σημεία το ύψος του νερού ξεπέρασε και τα 50 εκατοστά.
Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία - Παρασύρθηκαν αυτοκίνητα, κινδύνευσαν οδηγοί - Χάος στην Αττική από τη νεροποντή Μάλιστα στη λεωφόρο Θηβών, στη συμβολή της με την Ιδομενέως, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους και απεγκλωβίστηκαν με τη βοήθεια συνεργείου του Πυροσβεστικού Σώματος.
Στη Νίκαια, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ καταπλακώθηκαν δεκάδες αυτοκίνητα. Σημαντικές ζημιές σημειώθηκαν σε Πειραιά, Κερατσίνι, Δραπετσώνα και σε αρκετές περιοχές των δυτικών προαστίων.
Μεγάλα τα προβλήματα και στη λεωφόρο Θηβών, όπου συσσωρεύτηκαν νερά με αποτέλεσμα οδηγοί να εγκλωβιστούν στα αυτοκίνητά τους.
Οι κλήσεις από όλο το λεκανοπέδιο στην Πυροσβεστική αφορούν κυρίως σε αντλήσεις υδάτων, απομακρύνσεις αντικειμένων και κοπές δέντρων. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι κλήσεις για βοήθεια αυξάνονται συνεχώς. Χάος προκλήθηκε και στις μετακινήσεις αφού οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.
Προβλήματα σημειώθηκαν και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες την Παρασκευή, λόγω ισχυρών ανέμων που φθάνουν τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ, ενώ κατά τόπους τη νύχτες σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, θα αγγίξουν τα 9.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτερύγων και των καταμαράν από τον Πειραιά για τον Αργοσαρωνικό. Τα δρομολόγια για τα νησιά του Αργοσαρωνικού γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.
Από τον Πειραιά δεν θα εκτελεστεί στις 4 το απόγευμα το προγραμματισμένο δρομολόγιο του ταχύπλοου επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου speedrunner για Σέριφο-Σίφνο-Μήλο. Κλειστές παραμένουν οι πορθμειακές γραμμές Αγ.Μαρίνα -Νέα Στύρα και Σαλαμίνα-Πειραιάς. Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια των πλοίων από τη Σαλαμίνα για το Πέραμα.
Από τις 4 το απόγευμα επίσης δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στη γραμμή Καβάλα-Θάσο.
Στο μεταξύ, η κακοκαιρία, που από το πρωί εξελίσσεται στην Πελοπόννησο, έχει δημιουργήσει προβλήματα στην Τρίπολη και στην περιοχή της Σκυρίτιδας.
Η έντονη βροχόπτωση και η καταιγίδα που σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι στην Τρίπολη, ήταν η αιτία να προκληθεί καθίζηση στην περιφερειακή οδό της πόλης, σε σημείο που το προηγούμενο διάστημα γίνονταν έργα, με αποτέλεσμα ένα αυτοκίνητο να πέσει μέσα στο χαντάκι που δημιουργήθηκε, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί η οδηγός.
Η κυκλοφορία στο σημείο διακόπηκε, ενώ έσπευσε συνεργείο της ΔΕΥΑ Τρίπολης και άνδρες της Τροχαίας, προκείμένου να ρυθμίσουν την κυκλοφορία.
Τα μηχανήματα έκλεισαν το χαντάκι που είχε δημιουργηθεί και δόθηκε στην κυκλοφορία η μια κατεύθυνση του περιφερειακού δρόμου, ενώ συνεργείο της ΔΕΥΑ εκτελούσε εργασίες στην άλλη κατεύθυνση του δρόμου για την αποκατάσταση του προβλήματος.
Επίσης στην περιοχή της Σκυρίτιδας και μεταξύ των χωριών Κερασιά - Βλαχοκερασιά, από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν, έπεσαν κλαδιά δένδρων, τόσο στο οδόστρωμα, όσο και πάνω σε κολώνες της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να σημειωθεί διακοπή ρεύματος. Συνεργεία του δήμου Τρίπολης, της ΔΕΗ και άνδρες της Πυροσβεστικής υπηρεσία έχουν φτάσει στο σημείο και αποκαθιστούν τις ζημιές.
Τέλος, σε διάφορα σημεία της Τρίπολης, εξαιτίας των σκουπιδιών που βρίσκονται στο δρόμο επί περίπου δύο μήνες, τα νερά της καταιγίδας μετέφεραν σκουπίδια και έφραξαν πολλά φρεάτια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου