30.10.14

Οι ιδανικές χώρες για να ζει μία γυναίκα – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων αποδεικνύεται από την έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που απέδειξε ότι οι Σκανδιναβικές χώρες είναι οι καλύτερες για να ζουν οι γυναίκες.
Οι πέντε πρώτες θέσεις για τις χώρες που είναι καλύτερο να ζει μία γυναίκα ήταν αναμενόμενο ότι θα καταληφθούν από τις πέντε χώρες της Σκανδιναβίας. Οι χειρότερες για να ζει μία γυναίκα είναι η Υεμένη, το Πακιστάν, το Τσαντ, η Συρία και το Μαλί.
Στον τομέα «ισότητα» δεν τα πάει καλά ούτε η Ελλάδα που βρίσκεται στην 81η θέση, πέφτοντας πολλές θέσεις από το 2006 όπου είχε γίνει η τελευταία έρευνα. Οι χώρες κρίθηκαν με βάση ορισμένα κριτήρια όπως οι δείκτες των γυναικών για την υγεία, η πολιτική τους ενδυνάμωση, η συμμετοχή τους στην οικονομία της χώρας τους και το δικαίωμα τους στην εκπαίδευση.
ereuna-pagosmio-oikonomiko-forum-570
Παρά τις τεράστιες διαφορές μεταξύ των χωρών το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ προειδοποιεί ότι καμία χώρα δεν έχει κλείσει πλήρως το χάσμα των δυο φύλων.
Σημειώνεται πάντως ότι η θέση των γυναικών βελτιώνεται σε όλο τον κόσμο, συνολικά, ενισχυμένη από την αύξηση του αριθμού που έχει πρόσβαση σε θέσεις εργασίας και την οικοδόμηση της συμμετοχής των γυναικών στην πολιτική ζωή της χώρας τους.
Παραμένουν όμως οπισθοδρομικές πραγματικότητες με τις γυναίκες να αγωνίζονται για την πρόσβαση στην εκπαίδευση και την κατάλληλη υγειονομική περίθαλψη σε μια σειρά από αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ οι ανισότητες των μισθών εξακολουθούν να υφίστανται σχεδόν παντού.

Koolnews.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου