22.11.14

Ο μοναδικός Έλληνας Master of Wine παρουσιάζει τα κρασιά της Costa Navarino στην Κρήτη !

Τρίτη 25 Νοεμβρίου στις 9:30 το βράδυ στο Ηράκλειο Κρήτης 

Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου στο Opus wine bar στις 9.30 το βράδυ ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης, ο μοναδικός Έλληνας Master of Wine, παρουσιάζει τα κρασιά των βιολογικών αμπελώνων Navarino Vineyards της Costa Navarino.
Τα κρασιά αυτά είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται στην Κρήτη. 
Έχουν αποσπάσει τέσσερις διεθνείς διακρίσεις στον διεθνή διαγωνισμό “Decanter World Wine Awards 2014” που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου στο Λονδίνο και αποτελεί έναν από τους πιο αξιόλογους διαγωνισμούς κρασιού στον κόσμο που διοργανώνει το δημοφιλές περιοδικό Decanter. 
Η ειδική επιτροπή αξιολόγησης των κρασιών φέτος περιλάμβανε 224 ειδικούς γευσιγνώστες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 66 Masters of Wine και 18 Master Sommeliers, με Πρόεδρο τον διάσημο δημοσιογράφο κριτικό Οίνου του Decanter, Steven Spurrier. H υψηλού κύρους διοργάνωση του περιοδικού “Decanter” ξεχώρισε τα κρασιά αυτά ανάμεσα σε 15.000 ετικέτες από 47 χώρες.
Η Costa Navarino έχει συμβάλλει στην ανάδειξη της Μεσσηνίας σε έναν από τους κορυφαίους διεθνείς τουριστικούς προορισμούς. Επένδυσε στην προβολή τοπικών προϊόντων, όπως το κρασί, το λάδι, το πετιμέζι και το τσίπουρο. Επίσης, αγοράστηκαν αμπελώνες, μεγάλης ηλικίας, χαμηλών στρεμματικών αποδόσεων, οι οποίοι καλύπτουν πάνω από 500 στρέμματα. Για την οινοποίηση αυτών των πολύτιμων σταφυλιών η Costa Navarino επέλεξε τον Γιώργο Σκούρα. 
Οι επόμενες εσοδείες αναμένονται ακόμη πιο συναρπαστικές, με την πρόσθεση νέων ποικιλιών, προϊόντων και φιλοσοφιών, που σίγουρα θα τραβήξουν τα βλέμματα των οινόφιλων όλου του κόσμου.
Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης γεννήθηκε, μεγάλωσε και εξακολουθεί να μεγαλώνει στον Πειραιά. 
Έχει μεγάλη επιτυχία στις αποτυχημένες καριέρες: Αρχικά ήθελε να γίνει Κουστό στην θέση του Κουστό, μέχρι που κατάλαβε ότι αυτό θα το κατάφερνε ο γιος του Κουστό. Μετά ήθελε να γίνει ροκ σταρ, μέχρι που κατάλαβε πως ο δρόμος προς την επιβίωση περνούσε μέσα από την ανθοστρωμένη πίστα σκυλάδικων. Ακολούθως πέρασε στο τμήμα των Μηχ-Μηχ του ΕΜΠ, μέχρι που κατάλαβε πως το γιαπί, το πηλοφόρι και το μυστρί δεν θα κάνουν τον (συγκεκριμένο) άντρα. Τέλος, κατάλαβε πως το κρασί τον πήγαινε (σχεδόν) όσο το πήγαινε κι εκείνος. Τότε βάλθηκε να βγάλει τη Θεωρία Αποξένωσης από το Προϊόν Εργασίας του Μαρξ άχρηστη. 
Σήμερα, είναι ένας από τους 267 Masters of Wine του πλανήτη και ο μόνος Έλληνας, Βαλκάνιος και Νοτιοευρωπαίος που είναι κάτοχος αυτού του τίτλου - του πιο εξωτικού και δύσκολου στο χώρο του κρασιού. 
Είναι μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου των Masters of Wine και Οινικός Σύμβουλος σε κάθε πτυχή που του δίνεται η ευκαιρία.

Πηγή: athinorama.gr και andro.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου