Επτά κορίτσια, ηλικίας μεταξύ 13 και 14 ετών, έμειναν έγκυες κατά τη διάρκεια σχολικής τους εκδρομής στη Βοσνία, ενώ οι εξαγριωμένοι γονείς ζητούν να μάθουν το λόγο της έλειψης εποπτείας από τη μεριά των δασκάλων.
Όλα ξεκίνησαν όταν 28 κορίτσια μετέβησαν από τη Μπάνια Λούκα στο Σεράγεβο για 5νθήμερη εκπαιδευτική εκδρομή. Σκοπός ήταν να επισκεφθούν μουσεία και άλλα ιστορικά μνημεία, ωστόσο φαίνεται πως κάποια από αυτά τα κορίτσια έχασαν τον πορορισμό τους.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με την Daily Mail, ενώ καθημερινές είναι οι συζητήσεις σχετικά με τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στη Βοσνία, τη στιγμή που  όπου ο αριθμός των σεξουαλικά ενεργών κοριτσιών μεταξύ 13 και 15 ετών έχει αυξηθεί σημαντικά.
Ο Senad Mehmedbasic, γυναικολόγος από το Σεράγεβο, δήλωσε ότι η αυξανόμενη τάση στις εγκυμοσύνες στη Βοσνία είναι ανησυχητική. «Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα. Δεν γίνεται τα παιδιά μας να εκπαιδεύονται για το σεξ στο... δρόμο και όχι στο σχολείο», πρόσθεσε.
Πρόσθεσε ότι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και οι γονείς θα πρέπει να αποκτήσουν πιο ενεργό ρόλο στη διαπαιδαγλωγηση των παιδιών γύρω από το σεξ. «Είναι προφανές ότι τα παιδιά δεν έχουν επαρκείς γνώσεις σε θέματα υγείας και έτσι συμμετέχουν σε τέτοιου είδους... δραστηριότητες, μη γνωρίζοντας τις συνέπειες».
Πέρυσι, στο Σεράγεβο, 31 ανήλικα κορίτσια έμειναν έγκυες, αλλά αυτό το περιστατικό, με επτά από τα 28 κορίτσια σε περίοδο πέντε ημερών, πρόκειται για νούμερο-ρεκόρ.
 protothema.gr