20.12.14

Το "γλέντησαν " στον γάμο αλλά ....ο λογαριασμός σε δόσεις !

Oλα τα είχαμε δει στην κρίση, αλλά αυτό... είναι από τα πρωτάκουστα! 

 Γαμπρός εξομολογήθηκε σε ιδιοκτήτη χώρου δεξιώσεων πως... δεν πήγαν καλά τα έσοδα του γάμου και θα έπρεπε να τον εξοφλήσει... σε δόσεις!
Όλα έγινε προ αρκετών εβδομάδων στην Πάτρα. Το ζευγάρι είχε καλέσει περί τα 300 άτομα, το μενού ήταν εξαιρετικό και ο λογαριασμός αρκετά χαμηλός για την εποχή! Ο γαμπρός είχε δώσει προκαταβολή στον ιδιοκτήτη του χώρου και θα έπρεπε να καταβάλει 4000 ευρώ για την εξόφληση!
Όπως μας είπαν, όλα ήταν τέλεια στον γάμο! Μάλιστα γαμπρός νύφη και φίλοι προσκεκλημένοι είχαν έρθει και στο «τσακίρ κέφι» και γύρω στις 4 τα ξημερώματα, και ενώ το κέτερινγκ είχε ξεμείνει από ποτά (υπήρξε μεγάλη κατανάλωση), εστάλη αυτοκίνητο με φίλους του γαμπρού, άνοιξαν κάβα, προμηθεύτηκαν ποτά από φίλο τους έμπορο και τα έφεραν στον χώρο για να συνεχίσουν να πίνουν!
Ο γαμπρός δεν πλήρωσε εκείνο το πρωινό, ο ιδιοκτήτης τον ήξερε, δεν του είπε το παραμικρό και περίμενε ότι η διαδικασία της πληρωμής θα ολοκληρωθεί κάποια από τις επόμενες ημέρες.
Μία εβδομάδα μετά, άρχισε να παίρνει τηλέφωνα... πουθενά ο γαμπρός! 
Εν τέλει βρήκε τον πεθερό ο οποίος τον ενημέρωσε πως το ζευγάρι είχε πάει γαμήλιο ταξίδι και με την επιστροφή όλα θα τακτοποιούνταν!
Όντως ο νεαρός άνδρας... απεδείχθη κύριος! 
Δεν «φέσωσε» τον καταστηματάρχη, όμως... ζήτησε διευκόλυνση. Του είπε ξεκάθαρα πως οι «εισπράξεις του γάμου» δεν ήσαν οι αναμενόμενες, οπότε θα έπρεπε να ρυθμιστεί με διαφορετικό τρόπο η οφειλή!
Έτσι γαμπρός και καταστηματάρχης προχώρησαν σε συμφωνία κυρίων για διακανονισμό της οφειλής. Εκατόν πενήντα ευρώ μηνιαίως! Περίπου σε ενάμιση χρόνο ο ιδιοκτήτης του χώρου θα έχει πάρει όλα τα λεφτά του, αφού ο γαμπρός πληρώνει ήδη δόσεις. Και ο ίδιος ο πιστωτής ομολογεί πως... δεν υπήρξε καμία διάθεση από μέρος του οφειλέτη να του «φάει τα λεφτά»!
Υπάρχουν όμως και φέσια σε γάμους
Ακόμη και οι πιο ευτυχισμένες στιγμές ενός ζευγαριού, "ο γάμος ή η βάπτιση" πέφτουν θύματα της οικονομικής κρίσης.Όχι μόνο πραγματοποιούνται γάμοι με τεφτέρια αλλά πολλά νέα ζευγάρια αδυνατούν να πληρώσουν το βιντεοσκοπημένο υλικό αλλά και τις φωτογραφίες του γάμου τους.Επαγγελματίες αναφέρονται στο παζάρι της απελπισίας, έχοντας στα συρτάρια τους γάμους και βαπτίσεις, χρόνων. 
Στην ίδια οικονομική μοίρα βρίσκονται και κάποιοι κουμπάροι οι οποίοι φεσώνουν με τη σειρά τους τα ανθοπωλεία, τα οποία κατά τα άλλα, έβαλαν φαντασία και χρώμα για το στολισμό της εκκλησίας και του νυχτερινού κέντρου.

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου