19.12.14

«Μπουρλότο» στο πολιτικό σκηνικό μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη


«Μπουρλότο» στο πολιτικό σκηνικό μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη -  (δείτε όλη τη συνέντευξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων)

Πολιτικό σεισμό, με ανεξέλεγτες διαστάσεις, προκαλούν οι καταγγελίες του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλου Χαϊκάλη ότι κάποιοι επιχείρησαν να τον δωροδοκήσουν. Παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις για την υπόθεση, παρά κάποια βίντεο με συνομιλίες του βουλευτή με κάποιον πρώην τραπεζικό με το όνομα Γ. Α., το όλο σκηνικό που έχει στηθεί χαρακτηρίζεται νοσηρό. 
Λίγα 24ωρα πριν τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη αγωνιώδης προσπάθεια για συνεννόηση ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, προκαλείται μια άνευ προηγουμένου αναταραχή που σαφέστατα δημιουργεί νέα δεδομένα.
Οπως λένε καλά γνωρίζοντες το πολιτικό κλίμα στα κόμματα, ακόμη κι αν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν καταφέρουν να αποδείξουν τα λεγόμενά τους, η φωτιά που έχει ανάψει δύσκολα μπορεί να σβήσει και θα σημαδέψει τις επόμενες ψηφοφορίες. «Ποιος ανεξάρτητος βουλευτής ή βουλευτής των ΑΝΕΛ που σκεφτόταν να ψηφίσει υπέρ του Σταύρου Δήμα, θα το κάνει τώρα; Θα φοβάται ότι θα στιγματιστεί με τα όσα ακούγονται περί χρηματισμού. Ακόμη και να μην υπάρχει story και να πρόκειται απλά για ''λάσπη στον ανεμιστήρα'' το κλίμα έχει πολωθεί σε τέτοιο σημείο που δύσκολα μπορεί να αποκατασταθεί η ηρεμία».
Αυτό τονίζουν κύκλοι κοντά στην κυβέρνηση οι οποίοι τονίζουν ακόμη πιο δηκτικά: «Είναι μια καλοστημένη υπόθεση η οποία βάζει μπουρλότο στο πολιτικό σύστημα, με τη βοήθεια και της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα σπεύσει να το εκμεταλλευτεί.
Καμμένος: Θα δώσουμε στη δημοσιότητα τα στοιχεία πριν την τρίτη εκλογή
Πριν την τρίτη εκλογή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα έχουμε δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για να μην υπάρχουν σκιές, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε συνέντευξη Τύπου αναφορικά με το θέμα. Υπογράμμισε ακόμη ότι «Αν ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν ακολουθήσει τη σύσταση της κυρίας Βούλτεψη και δεν δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα, εγώ θα τα δώσω». Ο κ. Καμμένος, δείχνοντας ένα CD στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι σε αυτό, υπάρχει βίντεο από την πρώτη συνάντηση που φαίνεται καθαρά το πρόσωπο του μεσάζοντα. Οπως ανέφερε, η συνάντηση με το πρόσωπο που πρότεινε το χρηματισμό καταγράφηκε με κάμερα - ρολόι που φορούσε ο Παύλος Χαϊκάλης. Τόνισε δε ότι ο εισαγγελέας Ντογιάκος προέτρεψε τον κ. Χαϊκάλη να συνεχίσει τις συναντήσεις.
Αναφορικά με τον μεσάζοντα δήλωσε ότι αυτός εντάχθηκε στους ΑΝΕΛ μέχρι την εποχή που προσελήφθη σε τράπεζα. Ανέφερε δε ότι «Γνώρισα το μεσάζοντα στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά όταν ήμουν βουλευτής της ΝΔ». Κατήγγειλε και τον πρωθυπουργό, ότι έπαιρνε τηλέφωνο βουλευτές του κόμματος για να τους πείσει να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Οσον αφορά στις συνομιλίες του μεσάζοντας με τον κ. Χαϊκάλη, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι το πρόσωπο αυτό τόνισε στο βουλευτή ότι μπορεί να του δώσει 700.000 ευρώ άμεσα. «Κάποια απ' αυτά τα μετρητά που υποσχέθηκαν στον Χαϊκάλη μπορεί να ήταν χτυπημένα, ίσως και απ' την απαγωγή Παναγόπουλου», συμπλήρωσε.
Χαϊκάλης: Πέραν κάθε φαντασίας όσα ακούγονται στους διαλόγους
Ο κ. Χαϊκάλης τόνισε ότι ο πρωθυπουργός δε τον έχει πάρει τηλέφωνο, αλλά τόνισε ότι με τον μεσάζοντα είχε φιλική σχέση. «Στην αρχή νόμιζα ότι έκανε πλάκα, μετά άρχισε να σοβαρεύει» τόνισε. Είπε ακόμη ότι ήθελε να έχει ο Λάκης Λαζόπουλος το βίντεο «σε περίπτωση που μου συμβεί τίποτα». Αναφορικά με το γιατί ο μεσάζων δεν εμφανίστηκε στο τρίτο ραντεβού στο οποίο είχαν συμφωνήσει, είπε «ίσως είχε καταλάβει κάτι, ίσως τον ενημέρωσαν». Για το επίμαχο ραντεβού που δεν έγινε πότέ είπε ότι «Η Αστυνομία περίμενε να τον συλλάβει με τη διαδικασία του αυτοφώρου». Ανέφερε ότι «Από την πρώτη στιγμή δόθηκε το όνομα του μεσάζοντα στην Ασφάλεια» και ότι όσα ακούγονται στους διαλόγους των συνομιλιών τους είναι «πέραν πάσης φαντασίας», ενώ απαντώντας σε κατηγορίες που έχουν ακουστεί εις βάρος του μετά την αποκάλυψη της καταγγελίας «Ισως αποδείξω για πρώτη φορά στη ζωή μου ότι έχω παίξει τον καλύτερο ρόλο μου».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου