28.1.15

Εννέα άτομα εμπλέκονται σε δίκτυο ναρκωτικών στη Μεσσηνία

Οκτώ εξ' αυτών είναι ελληνικής καταγωγής

Ακόμα εννέα άτομα ταυτοποιήθηκαν από τις Αστυνομικές Αρχές της Μεσσηνίας, για την εμπλοκή τους στο εγκληματικό δίκτυο ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, τον περασμένο Δεκέμβριο και στο οποίο συμμετείχαν ως μέλη, κυρίως Ηλείοι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ύστερα από συστηματική και ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι στο ανωτέρω εγκληματικό δίκτυο εμπλέκονται ακόμη οκτώ Έλληνες ηλικίας από 26 έως 73 ετών, καθώς και ένας 39χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας.

Σε βάρος των εννέα αυτών ατόμων, που, σύμφωνα πάντα με πηγές, οι έξι από αυτούς προέρχονται από την Ηλεία, σχηματίστηκε δικογραφία για κατά περίπτωση κακουργηματικές και πλημμεληματικές παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, ενώ να σημειωθεί πως από τις Αρχές, αναζητούνται ακόμη είκοσι έξι άγνωστα άτομα.

Η σχετική δικογραφία έχει υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, για την ταυτοποίηση των αγνώστων ατόμων και για να διερευνηθεί όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας του δικτύου.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον περασμένο Δεκέμβριο έγιναν είκοσι συνολικά συλλήψεις σε περιοχές της Ηλείας από τις Αστυνομικές Αρχές της Ηλείας και της Μεσσηνίας, στη μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην περιοχή. Η υπόθεση αφορούσε την εξάρθρωση ενός εγκληματικού δικτύου ναρκωτικών, αποτελούμενο από τρεις ξεχωριστές εγκληματικές οργανώσεις, που είχε απλώσει τα «πλοκάμια» του σε περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου και δραστηριοποιούνταν σε καλλιέργεια κάνναβης και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.


patrisnews.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου