Από τα ισχυρότερα φαινόμενα μεταφοράς σκόνης των τελευταίων ετών εξελίσσεται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική  στην χώρας μας
Οι δορυφόροι της NASA κατέγραψαν εντυπωσιακές εικόνες . Όπως λένε οι μετεωρολόγοι πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο για το μήνα Φεβρουάριο.
Συστάσεις
Οι αρμόδιες υπυρεσίες απευθύνουν συστάσεις σε άτομα µε αναπνευστικό πρόβληµα ή καρδιοπαθείς, καθώς επίσης τα παιδιά και τα άτοµα άνω των 65 ετών, που θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση και δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους.
Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραµονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές µε αυξηµένη κυκλοφορία. Άτοµα µε άσθµα µπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρµάκου. Επί επιµονής συµπτωµάτων συνιστάται επικοινωνία µε τον θεράποντα ιατρό. Σε κάθε πολίτη συνιστάται να
αποφύγει κάθε σωµατική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει το χρόνο παραµονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές µε αυξηµένη κυκλοφορία.
H αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων σε 24-ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση, εφόσον υπάρξει αξιόλογη μεταβολή.