31.3.15

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ - Πιλότος «πρόβλεψε» την πτώση του Airbus A320 της Germanwings πριν δύο μήνες!

Πιλότος «πρόβλεψε» την πτώση του Airbus A320 της Germanwings πριν δύο μήνες!Ανατριχιαστική «πρόβλεψη» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το άρθρο του Ολλανδού πιλότου, Jan Cocheret, που  έγραψε πριν δυο μήνες, με τίτλο «Μπορείς να μου ανοίξεις την πόρτα;», στο εξειδικευμένο ολλανδικό περιοδικό πτήσεων «Piloot en Vliegtuig».
Ο πιλότος, που εργάζεται στην Emirates Airlines, ανέφερε στην στήλη που έχει στο συγκεκριμένο περιοδικό ότι: «Ελπίζω να μη βρεθώ ποτέ στην κατάσταση να πάω στην τουαλέτα και όταν επιστρέψω να βρω το πιλοτήριο κλειστό»!


Τα λόγια του πιλότου μοιάζουν με προφητικά, καθώς περίπου δύο μήνες μετά συνέβη η τραγική συντριβή της μοιραίας πτήσης του Airbus A320, της Germanwings, που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις και παρέσυρε στον θάνατο 150 ψυχές.

Στο επίμαχο άρθρο του ο Ολλανδός πιλότος καταγράφει την ανησυχία του για τα μέτρα ασφαλείας στους θαλάμους διακυβέρνησης των αεροσκαφών, που ενώ έχουν θεσπιστεί για να κρατήσουν μακριά από το πιλοτήριο τους αεροπειρατές, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν εις βάρος του ίδιου του κυβερνήτη του αεροσκάφους!

Ο Jan Cocheret έγραψε με εύλογη απορία: «Ένας πιλότος που θα κλειδωθεί έξω από τον θάλαμο διακυβέρνησης δεν έχει άλλη επιλογή, από το να καθίσει με τους επιβάτες και να περιμένει να δει τι θα συμβεί... Εγώ σοβαρά μερικές φορές αναρωτιέμαι ποιος κάθεται δίπλα μου»...

Μετά την αεροπορική τραγωδία στις γαλλικές Άλπεις ο Ολλανδός πιλότος έγραψε στο Facebook: «Αυτή η φρικτή ιστορία έγινε δυστυχώς πραγματικότητα». 


protothema.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου