2.3.15

ΠΑΤΡΑ - Μηνύουν τα πυρηνελαιουργεία σήμερα οι κάτοικοι

Επί ένα τριήμερο η δυσοσμία ταλαιπώρησε χιλιάδες κατοίκους 

Μηνυτήρια αναφορά κατά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και κατά παντός υπευθύνου καταθέτει σήμερα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίας Κάτω Αλισσού, ως ένδειξη αντίδρασης στην επαναλειτουργία των πυρηνελαιουργείων, Αποκεντρωμένης Διοίκησης με απόφαση της που επί ένα τριήμερο «έπνιξαν» την Πάτρα και κατά συνέπεια και την Δυτική Αχαία.
Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Παραλίας Κάτω Αλισσού, επισημαίνει μεταξύ άλλων:
«Φίλες και φίλοι, ο σύλλογός μας όπως έκανε πάντα και αγωνιζόταν για να μην υποβαθμίζεται το περιβάλλον μας που το έχουμε ανάγκη εμείς και τα παιδιά μας και η ποιότητα της ζωής μας, θα αγωνιστεί ώστε να παρθεί πίσω αυτή η απόφαση.
Την Δευτέρα θα καταθέσουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου και κατά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του επικεφαλής και υπευθύνου της, για αυτήν την απαράδεκτη απόφαση χωρίς να ενημερωθεί κανείς.
Καλούμε τους συλλόγους της περιοχής μας να συνυπογράψουν μαζί μας την μηνυτήρια αναφορά. Έχουμε βρεθεί με αρκετούς συλλόγους σε επικοινωνία οι οποίοι στηρίζουν την απόφασή μας επίλυση του θέματος και κλείσιμο του εργοστασίου.
Τέλος καλούμε τον δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας και τον Τομέα Περιβάλλοντος να παρέμβει ώστε να προασπίσει σαν θεσμικός παράγοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων του δήμου μας και να πιέσει και ο δήμος να παρθεί πίσω αυτή η απόφαση.»
Αγανακτισμένος από την εξέλιξη και ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος τόνισε:
«Η νομοθεσία, δεν μας δίνει το δικαίωμα της άμεσης επιβολής νέας διακοπής λειτουργίας, μας δίνει όμως την δυνατότητα του ελέγχου και της επιβολής προστίμων αν διαπιστωθούν παραβάσεις κατά τη λειτουργία των.»
Από την αυτοψία πάντως των κλιμακίων, εντοπίστηκαν παραβάσεις που επιφέρουν τσουχτερά πρόστιμα.

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου