31.3.15

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Η Κ.Ο. ΤΗΣ Ν.Δ.! Μπάχαλο στη Βουλή - Απίστευτα επεισόδια με την Ζωή Κωνσταντοπούλου


Μπάχαλο στη Βουλή - Απίστευτα επεισόδια με την Ζωή Κωνσταντοπούλου - Χάος με φωνές και κραυγές (βίντεο - φωτογραφίες)

Σε αρένα μετατράπηκε η έκταση συνεδρίαση της Βουλή που υποτίθεται ότι θα ασχολούνταν με την ενημέρωση των κομμάτων για τις διαπραγματεύσεις.
Απίστευτες εικόνες και εκφράσεις που δεν συνάδουν με την κοινοβουλευτική ευπρέπεια, καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Και στο πρώτο μέρος των ομιλιών και στις δευτερολογίες έγινε κυριολεκτικά «σκοτωμός» με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και σχεδόν όλους τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Ηταν τέτοια η ένταση που τελικά η Νέα Δημοκρατία αποχώρηση από τη συνεδρίαση.
Το πρώτο μέρος του επεισοδίου έγινε με πρωταγωνίστρια της Πρόεδρο της Βουλής και... αντίπαλο τον Αντώνη Σαμαρά. Μια αποστροφή του λόγου του πρώην πρωθυπουργού προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Προέδρου της Βουλής.

Μπάχαλο στη Βουλή - Απίστευτα επεισόδια με την Ζωή Κωνσταντοπούλου - Χάος με φωνές και κραυγές (βίντεο - φωτογραφίες)
«Εγώ είμαι της ευθείας, της αντρικής σχολής» είπε ο κ. Σαμαράς και προκάλεσε αποδοκιμασίες στην αίθουσα, ωστόσο, η κα Κωνσταντοπούλου δεν άφησε να πέσει κάτω η κουβέντα.
Μετά το πέρας της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ η Πρόεδρος της Βουλής είπε: «Ο κ. Πρωθυπουργός είχε 10 λεπτά χρόνο και μίλησε 22, ο κ. Σαμαρά είχε 5 λεπτά χρόνο και μίλησε 26 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα» προκαλώντας ξανά ένταση εντός της Ολομέλειας». Και συνέχισε: «Διατυπώσεις ρατσιστικές και σεξιστικές δεν θα ξανακουστούν σε αυτή τη Βουλή. Ιδίως που σήμερα επισκέπτεται τη χώρα ο εκπρόσωπος του Υπατου αρμοστή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οφείλατε να είστε εγκρατής».
Μπάχαλο στη Βουλή - Απίστευτα επεισόδια με την Ζωή Κωνσταντοπούλου - Χάος με φωνές και κραυγές (βίντεο - φωτογραφίες)
Η δήλωση αυτή έφερε την οργισμένη απάντηση του Αντώνη Σαμαρά φώναξε «Εγώ λογοκρισία δεν δέχομαι» Η κα Κωνσταντοπούλου είπε «Ανοίξτε το μικρόφωνο στον κ. Σαμαρά γιατί αισθάνεται ότι λογοκρίνεται μετά από 27 λεπτά».
Οργισμένος ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε «Εγώ δεν δέχομαι λογοκρισία, δεν δέχομαι λογοκρισία για αυτό το κόμμα. Είμαι σε αυτή την αίθουσα 27 χρόνια. Τέτοια συμπεριφορά δεν έχω ξαναδεί από κανέναν πρόεδρο της Βουλής. Δεν έχω μιλήσει τόσο καιρό. Δεν δέχομαι τέτοια συμπεριφορά για αυτό το κόμμα που έδωσε τα πάντα για τη δημοκρατία και το ύφος αυτού του Κοινοβουλίου. Τελειωμένα. Τέτοια συμπεριφορά δεν δεχόμαστε και το εννοώ».
Μπάχαλο στη Βουλή - Απίστευτα επεισόδια με την Ζωή Κωνσταντοπούλου - Χάος με φωνές και κραυγές (βίντεο - φωτογραφίες)
Το επεισόδιο είχε και συνέχεια καθώς ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε ξανά στις υποθέσεις που ήρθαν στο φως για τον Γ. Κατρούγκαλο. Η Πρόεδρος του είπε να είναι πιο «πιο εγκρατής σε σεξιστικούς και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς» ο κ. Σαμαράς επανήλθε κατά την δευτερολογία του λέγοντας ότι σύμφωνα με τον Πλούταρχο «η ανδρεία είναι αρετή και ανδρών και γυναικών και άρα μην παρεξηγείστε κυρία Πρόεδρε».
Η κυρία Κωνσταντοπούλου σχολίασε εκ νέου την αναφορά του αρχηγού της ΝΔ ενώ στην συνέχεια έδωσε τον λόγο στον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο προκειμένου να απαντήσει επι προσωπικού καθώς νωρίτερα υπήρξαν αναφορές για τις αποκαλύψεις που τον φέρουν να εχει υπογράψει συμφωνητικά για επαναπροσλήψεις με προμήθεια.
και όταν τέλειωσε η η κ. Κωνσταντοπούλου έδωσε το λόγο επί προσωπικού στον υπουργό. Τα πνεύματα άναψαν και έφεραν οργισμένες αντιδράσεις στα έδρανα της ΝΔ με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να διαμαρτύρονται για παράβαση κανονισμών.
Από την πλευρά της η κα Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι το προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής με ηγεσία και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να συνεχίζουν τις φωνές και τις διαμαρτυρίες.
Η Πρόεδρος της Βουλής, μάλιστα, ανέφερε στον πρόεδρο της ΝΔ «Μην απευθύνεστε στο προεδρείο απειλητικά», ενώ, απευθυνόμενη στον Αδωνι Γεωργιάδη του είπε «Γιατί φωνάζετε κύριε Γεωργιάδη; Ανησυχήσατε για τις αναφορές στη λίστα Λαγκάρντ;».
Αυτή η αποστροφή έκανε έξω φρενών τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος φώναζε και έκανε λόγο για «γελοιοποίηση».
Ο κ. Μεϊμαράκης συνέχιζε να διαμαρτύρεται και να τονίζει ότι θα αποχωρήσει, ενώ, την ίδια στιγμή έκλεισαν τα μικρόφωνα στη Βουλή με αποτέλεσμα να επικρατήσει πραγματικός χαμός.
Η Νέα Δημοκρατία, τελικά, αποχώρησε από την Ολομέλεια και ο Γιώργος Κατρούγκαλος απάντησε για τα όσα ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς και άλλοι.
Η συνομιλία δεν καταγράφηκε ολόκληρη:
Αμέσως ο κ. Σαμαράς εμφανώς εκνευρισμένος της είπε: «δεν σας επιτρέπω και είναι η τελευταία φορά που δεχόμαστε τέτοια συμπεριφορά».
Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: καθίστε κάτω κ. Σαμαρά. Θα μιλήσει ο κ. ΚΑτρούγκαλος και μετά εσείς
Δ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ: Ντροπή σου
Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Καθίστε κάτω και μην απειλείτε το προεδρείο…
ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ:…
Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Καθίστε κάτω κ. Μεϊμαράκη
ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ: αποχωρώ για λόγους διαμαρτυρίας και παραβίασης του ΚτΒ.
Για Πρόεδρο κατώτερη των περιστάσεων έκανε λόγο και ο Σταύρος Θεοδωράκης
Κατρούγκαλος: Εφτασε να λέει ψέμματα ο αρχηγός τους
Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απαντώντας στον κ.Σαμαρά είπε «Είναι δηλωτικό του πολιτικού ήθους τους ότι μπορεί να απευθύνει συκοφαντικές κατηγορίες δίχως να μπορεί να απαντήσει κάποιος. Αυτό είναι του νομικού πολιτισμού μας. Να απαντά κάποιος όταν κατηγορείται. Για ότι κατασκεύασαν για μένα. Η ηθική υπεροχή της σημερινής κυβέρνησης είναι το όπλο στον παλαιοκομματισμό. Είναι μεγάλο το κενό της αντιπολίτευσης που έφτασε να λέει ψέμματα ο αρχηγός τους. Έπεσε ο μύθος του 12%. μεταμορφώνεται από τότε σε κάτι άλλο και σε κάτι, δίχως μπορεί να απαντήσει κάποιος και να μένει η λάσπη. Εγώ δεν είμαι πρόβατο. Ήμουν πάντα καθαρός και κρυστάλλινος. Πρέπει να ήμουν στρατιώτης του δικαίου. Θα τα πούμε τον Ιούνιο στα δικαστήρια. Τα οικονομικά τους συμφέροντα βρίσκονται σε κίνδυνο».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου