1.4.15

Ερχονται χιλιάδες επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο


Ερχονται χιλιάδες επαναπροσλήψεις

Τον δρόμο για τη Βουλή παίρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τις επαναπροσλήψεις και την κινητικότητα, το οποίο κατατίθεται αύριο Πέμπτη.
Στο νομοσχέδιο -αναμένεται να ψηφιστεί από την ολομέλεια μετά το Πάσχα- προβλέπεται πρόγραμμα «μίνι κινητικότητας» με το οποίο θα τοποθετηθούν οι περίπου 10.000 απολυθέντες, διαθέσιμοι και επιτυχόντες σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Ήδη τα υπουργεία έχουν καταθέσει τα αιτήματα για την κάλυψη θέσεων πρώτης ανάγκης, τα οποία θα επεξεργαστεί ειδική τριμελής επιτροπή που θεσμοθετείται με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Η επιτροπή θα προκηρύξει τις θέσεις και οι υποψήφιοι θα μοριοδοτηθούν προκειμένου να τοποθετηθούν άμεσα.
Στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται διατάξεις για τον εκδημοκρατισμό και εξορθολογισμό της διοίκησης (μεταξύ άλλων προβλέπεται κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης ως μέσου καταπολέμησης της απεργίας. Στα πειθαρχικά συμβούλια επανέρχονται οι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Καταργείται το καθεστώς της υποχρεωτικής αργίας και επανέρχεται η ποινή της δυνητικής αργίας).
Επίσης, μετατρέπονται σε μόνιμο προσωπικό (συμβάσεις δημοσίου δικαίου) περίπου 40.000 υπάλληλοι που εργάζονται στο Δημόσιο με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε υπουργεία, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ και διατηρούν το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς που κατείχαν.
Με τη δημοσίευση του νόμου επανασυστήνονται οι κλάδοι των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας τεχνολογικής εκπαίδευσης που είχαν καταργηθεί, των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που απολύθηκαν καθώς και της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου