27.4.15

«Γιάνη σε έφαγαν νωρίς» – Ωδή στον Γιάννη Βαρουφάκη


«Γιάνη σε έφαγαν νωρίς» - Ωδή στον Γιάννη Βαρουφάκη από τον Λάκη Μπέλλο
Συγγέντροση αβριο στω Σήνταγμα στης 7, γηα τιν απομάκρηνσυ τοϋ Γιάνη.

από τον Λάκη Μπέλλο

Ο γνωστός σατυρικός δημοσιογράφος Λάκης Μπέλλος μέσα από τη στήλη του Πάμε Λουκέτο στην Εφημερίδα των Συντακτών καταγράφει με απολαυστικό τρόπο τις εξελίξεις και τον ουσιαστικό παραγκωνισμό του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Στο σχετικό δημοσίευμα με τον χαρακτηριστικό τίτλο «ωδή στον Γιάνη Βαρουφάκη» σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Σε έφαγε ο Αλέξης. Έτσι γίνεται όμως με τα εγκλήματα. Ύποπτοι κατά 80 τοις 100 είναι οι φίλοι και το συγγενικό σου περιβάλλον. Διαβάσε και λίγο Αγκάθα Κρίστι. Όχι μόνο Φραγκλίνο Ρούζβελτ.
Δεν σε αντικατέστησε όμως από υπουργό Οικονομικών. Είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να σου κάνει. Αναπληρωματικό του Τσακαλώτου και του Χουλιαράκη σε έβαλαν.»
Το πλήρες κείμενο του Λάκη Μπέλλου που φιλοξενείται στον διαδικτυακό ιστότοπο της εφημερίδας, efsyn.gr έχει ως εξής:
Γιάνη σε έφαγαν.
Σε έφαγαν νωρίς.
Έγινε «ανασχηματισμός της διαπραγματευτικής ομάδος». Μα ποιος είναι αυτός ο νονός του ΣυΡιζΑ που που βαφτίζει έτσι το φάγωμά σου, την καρατόμηση σου, τον αποκεφαλισμό σου;
Τη φάμπρικα όμως αυτό με τις ονομασίες του νονού του ΣυΡιζΑ εσύ την άνοιξες Γιάνη. Με τους θεσμούς και με την δημιουργική ασάφεια. Και τα λούζεσαι τώρα.
Σε έφαγε ο Αλέξης. Έτσι γίνεται όμως με τα εγκλήματα. Ύποπτοι κατά 80 τοις 100 είναι οι φίλοι και το συγγενικό σου περιβάλλον. Διαβάσε και λίγο Αγκάθα Κρίστι. Όχι μόνο Φραγκλίνο Ρούζβελτ.
Δεν σε αντικατέστησε όμως από υπουργό Οικονομικών. Είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να σου κάνει. Αναπληρωματικό του Τσακαλώτου και του Χουλιαράκη σε έβαλαν.
Κι ούτε καν αναπληρωματικό. Θα έχεις όμως την ευθύνη εσύ, ανακοίνωσαν. Ότι «μπιπ» δηλαδή κάνουν εσύ θα την πληρώνεις πάλι.
Αυτό που θα έπρεπε ήδη να έχεις κάνει εσύ είναι να έχεις παραιτηθεί. Και το ξημέρωμα σε βρίσκει ακόμα υπουργό. Γιατί; Για τον υπουργικό μισθό; Μόνο το νέο βιβλίο σου που θα εκδοθεί στην Αμερική θα σου δώσει δισεκατομμύρια.
Θα είναι τεράστιες ουρές έξω από τα βιβλιοπωλεία που θα πωλείται και θα ποδοπατούνται όπως στις «50 αποχρώσεις του γκρι» ή τις «50 αποχρώσεις του Grexit».
Σε έφαγαν Γιάνη για τον πιο αστείο λόγο που έχει φαγωθεί ποτέ πολιτικός στον κόσμο. Γιατί δε πήγες σε ένα βαρετό, όπως το χαρακτήρισες, δείπνο.
Έπρεπε να πας, Γιάνη. Γιατί τους χάλασες τη σούπα του δείπνου. Γενικά τη χαλούσε σ´ συχνά την σούπα. Είχαν συνηθίσει τους άλλους υπουργούς να είναι στα τέσσερα και να τρώνε και να γελάνε αυτοί.
Εσύ τουλάχιστον έμπαινες όρθιος. Είχαν χάσει τους κλόουν και τα πήραν κρανίο. Ακου εκεί διαπραγμάτευση! Πού ακούστηκε αυτό!
Βέβαια και εσύ Γιάννη έλεγες τη μια φορά το ένα και την άλλη το άλλο. Δεν μπορούσε να σε πιάσει κανένας πουθενά. Ήθελες να τους τρελάνεις. Και εντάξει τους άλλους. Αλλά και τον Βόλφγκανγκ; Τον Βόλφγκανγκ; Το Βόλφγκανγκ ξαναρωτάω.
Τώρα μπορεί να πήρες τον πούλο, γιατί είχες το πουκάμισο έξω και το χέρι μέσα στις τσέπες. Όπως τότε που πήγες στον Άγγλο υπουργό Εξωτερικών. Ήταν μεγάλο λάθος. Έπρεπε να έχεις και τα δυο σου χέρια μέσα στις τσέπες.
Για το «ουάου» στον Ντάισελμπλουμ αποκλείεται να σου έδωσαν την κλωτσιά. Τώρα «ουάου» λέει ακόμα και ο Μίκης Θεοδωράκης στον Σάκη Ρουβά.
Θα έμαθες Γιάνη, ότι πάνε οι κόκκινες γραμμές. Θα κινούμαστε τώρα λέει στα όρια της κόκκινης γραμμής. Όσο πατάει η γάτα δηλαδή.
Με τη φωτογραφία σου μαζί με την Δανάη με φόντο την Ακρόπολη, έκανες γνωστό το δράμα της Ελλάδας. Εσύ έκανες τη δουλειά σου. Άσε τώρα να μας στραγγαλίσουν με το κίτρινο κασκόλ του Τσακαλώτου.
Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ τέτοιον υπουργό Οικονομικών.
Συγγέντροση αβριο στω Σήνταγμα στης 7, γηα τιν απομάκρηνσυ τοϋ Γιάνη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου