Στοιχείο-«βόμβα» επιφύλασσαν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων του Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς στα εργαστήρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων εντοπίστηκε σημαντική ποσότητα αλκοόλ στα σπλάχνα του.

Ο άτυχος σπουδαστής, κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού φαγητού ή μετά από αυτό, φαίνεται να έχει καταναλώσει σχετικά μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, πιθανόν τσικουδιά. Αυτή η διαπίστωση δίνει νέα τροπή στις έρευνες, καθώς οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αναζητούν ξανά τους μάρτυρες που ήταν παρόντες στο εστιατόριο, για να εξακριβώσουν αν είχε πιει αλκοόλ κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, αποφασισμένος να προβεί στο απονενοημένο διάβημα, να θέλησε να βρει δύναμη για την πραγματοποίησή του, μέσα από την κατανάλωση αλκοόλ.

«DNA από τα νύχια» 

Το DNA του Βαγγέλη Γιακουμάκη ταυτοποιείται μόνο στα δύο… κομποσκοίνια που φορούσε στο χέρι του, στα ρούχα, στα εσώρουχα, στις κάλτσες, στα παπούτσια και ένα μπουκάλι νερό, όπως καταγράφει το 12σέλιδο πόρισμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και του εργαστηρίου DNA της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν εντοπίζεται σε αυτά γενετικός τύπος άλλου ατόμου, ενώ το ίδιο αρνητικό αποτέλεσμα προκύπτει στους ελέγχους ταυτοποίησης και από τα νύχια του, απ’ που ελήφθη δείγμα προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε επαφή-συμπλοκή με άλλο άτομο.

Τα στελέχη του ελληνικού… CSI καταγράφουν στην έκθεσή τους πως πάνω στο μοιραίο αναδιπλούμενο σουγιά και στα κλειδιά που βρέθηκαν στο σημείο εντοπισμού του δεν υπάρχει ανιχνεύσιμο αξιόπιστο δείγμα ταυτοποίησης γενετικού υλικού. Ο καθηγητής Ιατροδικαστικής κ. Θεόδωρος Βουγιουκλάκης αναμένει τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων.