1.4.15

ΙΚΑ - Ρύθμιση ή κατάσχεση για χρέη


Ρύθμιση ή κατάσχεση για χρέη

Με τη μαζική αποστολή «κατασχετηρίων» (που είχαν μείνει στα... συρτάρια) αποφάσισε το ΙΚΑ να «πιέσει» τους εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες να ενταχθούν, μέχρι τις 30 Απριλίου, στη νέα ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών σε 100 δόσεις.
Χθες δόθηκε εντολή για την αποστολή των πρώτων «κατασχετηρίων», με την επισήμανση ότι παρέχεται «τελευταία ευκαιρία» για υπαγωγή σε ρύθμιση μέσα σε ένα μήνα. Τα ειδοποιητήρια-«κατα-σχετήρια» εστάλησαν προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι οφειλέτες καθώς η ανταπόκρισή τους, τις πρώτες τέσσερις ημέρες που «τρέχει» η νέα ρύθμιση, είναι κατώτερη των προσδοκιών των στελεχών του Ταμείου.
Εως και χθες σε ρύθμιση είχαν «μπει» περίπου 6.400 οφειλέτες για χρέη 419 εκατ. ευρώ (έναντι 12 δισ. ευρώ βεβαιωμένων, από τα οποία η διοίκηση του ΙΚΑ θεωρεί ότι μπορούν να εισπραχθούν τα 6-7 δισ. ευρώ), ενώ στις τέσσερις ημέρες εισπράχθηκαν 12,8 εκατ. ευρώ.
Μέσω του ΙΚΑ θα ρυθμίζονται οι ληξιπρόθεσμες μετά την 1η Δεκεμβρίου του 2013 οφειλές από εισφορές προς το Ενιαίο Επικουρικό Ταμείο των μισθωτών. Σύμφωνα με εγκύκλιο, το ΕΤΕΑ θα ρυθμίζει ληξιπρόθεσμες οφειλές περιόδων μέχρι και τις 30/11/2013.
ΟΓΑ
Τη σύνταξη του μηνός Απριλίου καταβάλει σήμερα σε 681.921 συνταξιούχους ο ΟΓΑ, με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛΤΑ, που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων. Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων του μηνός Απριλίου ανέρχεται στο ποσό των 308.190.882,79 ευρώ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου