21.4.15

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Συνάντηση καταστηματαρχών της Παραλίας για τα τραπεζοκαθίσματα στην πλαζ

Σε συνάντηση καλεί την  Τετάρτη το πρωί τα μέλη του αλλά και κάθε άλλο επαγγελματία της Παραλίας, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δήμου Καλαμάτας, για την υπόθεση με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην πλαζ… Ο Σύλλογος τονίζει ότι οι καταστηματάρχες πρέπει να αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά, γιατί η νέα σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση απαγορεύει την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στον αιγιαλό.
Το σχετικό άρθρο της νέας ΚΥΑ έχει ως εξής:
«Η παραχώρηση του προηγούμενου άρθρου (σ.σ. χώρων αιγιαλού σε τρίτους) γίνεται αποκλειστικά για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουσμένους ή την αναψυχή του κοινού (όπως εκμίσθωση θαλασσίων μέσων αναψυχής, σετ ομπρελών με ξαπλώστρες ή καθίσματα με ή χωρίς τραπεζάκι, λειτουργία τροχήλατου −αυτοκινούμενου ή μη− αναψυκτηρίου). Η άσκηση άλλης δραστηριότητας όπως η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος επιφέρει τις κυρώσεις του άρθρου 13 της παρούσας και της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας για τον αιγιαλό και την παραλία, την όχθη και την παρόχθια ζώνη μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών».
Οι καταστηματάρχες καλούνται στο καφέ Μύθος. Η σχετική πρόσκληση του Συλλόγου έχει ως εξής: «Ο ΣΥ.Ι.Κ.Υ.Ε. προσκαλεί τους συναδέλφους που δραστηριοποιουνται επαγγελματικά και μισθώνουν τμημα  του αιγιαλού, σε συναντηση την Τετάρτη ωρα 11.00 στο καφέ "ΜΎΘΟΣ"-ΝΑΥΡΙΝΟΥ 191.
Θέμα της συνάντησης είναι η ενημέρωση για την νέα κοινή υπουργική απόφαση, που απαγορεύει την τοποθέτηση τραπεζοκαθισματων στον αιγιαλό.
Η πρόσκληση αφορά και μη μέλη του συλλόγου, αφού το πρόβλημα αφορά όλους και η αντίδραση πρέπει να είναι άμεση και δυναμική.
Πληροφορίες: Ανδρεας Ζαγακος 6982301817, Μαρία Μπαλοπουλου 6974906832, Χάρης Βγενης 6932759966».
Από την πλευρά του ο Δήμος Καλαμάτας, σε δελτίο Τύπου, τονίζει ότι η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση οδεύει προς ανάκληση, μέσα στην εβδομάδα μάλιστα.

Στ.Μ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου