27.4.15

O ΣΟΛΙΣΤΑΣ ΤΣΟΡΙ ΣΤΕΡΗΣΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ

 Του: Αντώνη Αντωνόπουλου
Real fm-pamesports.gr

-Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθητε το ματς Πανιωνίου –Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη. Πρωταγωνιστής –σολίστας ο Τσόρι Ντομίγκες. 
Ο Αργεντινός ήταν αυτός που πήρε πάνω του το παιχνίδι ,το γύρισε και διέσωσε το γόητρο των Πειραιωτών στερώντας 2 πολύτιμους βαθμούς και την νίκη από τον Πανιώνιο στην μάχη της παραμονής στη κατηγορία.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να επιχειρεί δημιουργικές προσπάθειες εξ αρχής ,αναζητώντας γκολ με τους Μητρογλου, Φουστέρ και Φορτούνη, και τον Πανιώνιο να εγκλωβίζεται σε παθητικό ρόλο με αδυναμίες και προβλήματα στον άξονα που καθιστούσαν δύσκολη έως και επικίνδυνη την ανασταλτική του λειτουργία. 
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης από τον πάγκο του Πανιωνίου, από τα πρώτα δέκα λεπτά φώναζε στους παίκτες του στον άξονα να μην αφήνουν ακάλυπτους χώρους δίνοντας την δυνατότητα στους παίκτες του Ολυμπιακού να κυριαρχούν ,έχοντας την κατοχή, κυκλοφορία και τον έλεγχο του αγώνα .
Μπορεί ο Πανιώνιος να μην είχε την δυνατότητα να κάνει παιχνίδι ,να κρατήσει μπάλα και να δημιουργήσει, αλλά στην τακτική της κόντρα επίθεσης είναι από τις ομάδες που έχει στατιστική επιτυχία. Πόσο μάλλον γνωρίζοντας και τις αμυντικές αδυναμίες και δυσλειτουργίες του Ολυμπιακού .
Έτσι στο 25’ ,ο Μπακασέτας κλέβει μπάλα κάτω από την σέντρα ,δίνει στον εξαιρετικό Μπουμάλ ,αυτός ταλαιπωρεί και αδειάζει τον Μποτία που τον πάει κούρσα μέχρι την περιοχή και δίνει ως βούτυρο στο ψωμί έτοιμο γκολ στον Κολοβό που δεν τα χάνει αυτά με τίποτα. Πλασέ και 1-0 για τον Πανιώνιο. 
Στην επανάληψη και πάλι από τον χώρο της μεσαίας γραμμής ο ταχύτατος Ταξιάρχης Φούντας βγάζει μπαλιά στην περιοχή στον Κολοβό που με την σειρά του βγάζει φάτσα –κάρτα τον Μπουμάλ με τον Μέγερι που με πλασέ τον εκτελεί και κάνει το 2-0 για τον Πανιώνιο με τους Νέο-σμυρνιώτες να πανηγυρίζουν σαν τρελοί την διαφαινόμενη νίκη της ομάδας τους. 
Λάθος και μάλιστα αρκετά νωρίς. Ο Τσόρι Ντομίγκεζ, ο Αργεντινός που με την απόδοση του φέτος δικαιούται το …μισό πρωτάθλημα των Πειραιωτών, είχε από το ημίχρονο μπει στο ματς στη θέση του τραυματία Μποτία. Και ενώ ζεστάθηκε για τα καλά στο 66’ βγάζει μπαλιά-λουκούμι στον Ελαμπντελαουϊ που βγάζει σέντρα μισό-γκολ στον Μήτρογλου που εύκολα με πλασέ κάνει το 2-1.Και στο 68΄ο «Ινδιάνος» δείχνει την ποδοσφαιρική του κλάση. 
Ο Τσόρι Ντομίγκες παίρνει την μπάλα πίσω από την σέντρα και με ένα εντυπωσιακό σόλο που αξίζει να το βλέπεις σε επαναλήψεις βίντεο για να το χαίρεσαι ,περνά όποιον βρίσκει μπροστά του και με πλασέ φέρνει το ματς στα ίσια. Πανιώνιος-Τσόρι Ντομιγκες-Ολυμπιακός 2-2.Στο 90΄ο Πανιώνιος σε δυνατό αριστερό σουτ του Μπενίτες είχε Άγιο με τον Παπαδόπουλο να ακουμπάει με τα ακροδάχτυλα την μπάλα και να την στέλνει να σταματήσει στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του.
Στη συνέντευξη τύπου ο Ουζουνίδης έπλεξε το εγκώμιο του Τσορι Ντομίγκες και ο Αργεντινός παίρνοντας για την έξοδο τον χαιρέτησε με σεβασμό. Στο φινάλε; Ο μέτριος έως και κακός κατά τον προπονητή του Πανιώνιος πήρε χρυσό βαθμό από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, που σε γενικές γραμμές και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο έκανε καλό και ουσιαστικό  παιχνίδι. 
Μπορεί ο Σολίστας Τσόρι Ντομίγκες να στέρησε από τον Πανιώνιο την νίκη και δυο ακόμη πολύτιμους βαθμούς επιβεβαιώνοντας ότι ακόμη και ένας παίκτης τέτοιας ποιότητας μπορεί να κάνει την διαφορά, αλλά και ο βαθμός της Ισοπαλίας απέναντι στον Ολυμπιακό για τους Νέο-σμυρνιώτες φαίνεται ότι στο τέλος θα αποδειχτεί ιδιαιτέρως πολύτιμος για να αγωνίζεται και στην νέα σεζόν στο μεγάλο πρωτάθλημα η ομάδα της πλατείας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου