22.5.15

ΓΟΝΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΩΝ - Με κατάστημα στην Πάτρα ο δράκος του facebook

Είχε στην κατοχή του φωτογραφίες ανηλίκων και από την περιοχή
Κατάστημα στην Πάτρα σε κεντρικό σημείο της Αχαϊκής πρωτεύουσας διατηρεί η οικογένεια του 22χρονου διαδικτυακού δράκου ο οποίος με απόφαση του Συμβουλίου πλημμελειοδικών οδηγήθηκε χθες στη φυλακή.
Πρόκειται για τον γιο πολύ γνωστής οικογένειας εισαγωγέων ο οποίος πιάστηκε να έχει στην κατοχή του περισσότερες απο 500 φωτογραφίες ανηλίκων κοριτσιών πολλά από τα οποία είναι από περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.
 Ο κατηγορούμενος μέλος γνωστής εύπορης οικογένειας που ασχολείται με εμπόριο αθλητικών ειδών, φέρεται μέσω της σελίδας του στο Facebook να υπέκλεπτε φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών 13 έως 15 ετών που δημοσιοποιούσαν στις σελίδες τους. Στην συνέχεια με το υλικό αυτό και μέσω μοντάζ δημιουργούσε βίντεο πορνογραφίας μοντάροντας τα πρόσωπα των κοριτσιών πάνω σε αυτά πρωταγωνιστριών πορνό.
Ο νεαρός απειλώντας τα θύματα του με δημοσιοποίηση του κατασκευασμένου υλικού τα έπειθε να προβαίνουν σε ερωτικά παιχνίδια διαδικτυακά και τα κατέγραφε. Στην δικογραφία αναφέρεται πως στην περίπτωση μίας ανήλικης είχε καταγράψει 14 βίντεο, σκηνοθετώντας ερωτική ταινία μιας ώρας.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατέσχεσε κατά την σύλληψη του δεκάδες βίντεο με αντίστοιχο περιεχόμενο.
Ο 22χρονος, που συνελήφθη στις 14 Μαΐου για υπόθεση παιδικού πορνογραφικού υλικού που αποσπούσε από ανήλικες μέσω του Facebook, απολογήθηκε για κατηγορίες που αφορούν παραβάσεις των διατάξεων περί «Πορνογραφίας Ανηλίκων» και «Πορνογραφικών Αναπαραστάσεων Ανηλίκων», τελεσθείσες μέσω διαδικτύου.
Ανακριτής και Εισαγγελέας διαφώνησαν μετά τις εξηγήσεις του κατηγορουμένου ως προς την ποινική μεταχείριση του , με τον δικαστικό λειτουργό να τάσσεται υπέρ του κατ' οίκον περιορισμού του και τον Εισαγγελέα να κρίνει ότι πρέπει να προφυλακιστεί.
Η διαφωνία λύθηκε με βούλευμα του δικαστικού Συμβουλίου , μέχρι την κρίση του οποίου ο νεαρός βρισκόταν φρουρούμενος στο σπίτι του , το οποίο διατάσσει την προφυλάκιση του κατηγορούμενου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής ζήτησε την ευνοϊκότερη της φυλάκισης μεταχείριση του 22χρονου αποδεχόμενος την άποψη που προέβαλε ο κατηγορούμενος ότι δεν είχε αντιληφθεί ότι τα θύματά του ήταν ανήλικες. Η γνώμη του Εισαγγελέα ήταν πως ο νεαρός είχε πλήρη για την ηλικία των κοριτσιών και για τον λόγο αυτό ζήτησε την φυλάκιση του.


Πηγή: Εφημερίδα  "Κόσμος της Πάτρας"

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου