30.6.15

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ - Ο αδελφός τον αδελφό θα βάλουν να χτυπάει !

Αγαπητό Newsmessinia

ΟΧΙ Δημοψήφισμα! 
Δημοψήφισμα για ποιο πράγμα;
Για τα μέτρα που εσείς αποτύχατε να διαπραγματευτείτε με τους δανειστές;
Για την παραμονή μας ή όχι στο Ευρώ;
Για την παραμονή μας ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση;
Και παρότρυνση της Κυβέρνησης να ψηφίσει ο λαός όχι.
 Όχι σε τί; Στα νέα μέτρα;
 Στο ΔΝΤ;
Στο Ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας;

Το όχι πρέπει να πάει στους ανάξιους και ακατάλληλους που που η πολιτική συγκυρία και η αγανάκτηση του λαού τους έφερε στην εξουσία. Σε αυτούς που δεν έχουν τη στοιχειώδη ευθιξία να αναλάβουν τις ευθύνες τους. ΟΧΙ λοιπόν, δε θέλω να γίνει αυτό το δημοψήφισμα.
Δε θέλω να κατηγορώ αύριο τον αδερφό μου για την καταστροφή της Χώρας, για την έξοδο της από την Ευρωζώνη, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τα τραπέζια όπου λαμβάνονται οι διεθνείς αποφάσεις.
Ούτε θέλω να με κατηγορεί εκείνος για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, για τους εξευτελιστικούς μισθούς, την υψηλή φορολογία κλπ.
ΟΧΙ δε θέλω να μου πουν αύριο μεθάυριο οι δανειστές "καλά να πάθεις εσύ ψήφισες τα μέτρα" ή "εσύ επέλεξες την έξοδο". Εάν θέλετε να πάρουμε εμείς την απόφαση για εσάς να μας πείτε και όλο το παρασκήνιο.

Nα μας ενημερώσετε για όλο το παιχνίδι που παίχτηκε κάτω από το τραπέζι. Να στείλετε τους πολίτες να διαπραγματευτούν τούς όρους που εσείς αποτύχατε.  Αλλιώς αναλάβετε τουλάχιστον τις ευθύνες που σας αναλογούν και όχι να έρχεται σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος ο Πρωθυπουργός να λέει "Νίπτω τας χείρας μου" και να βάζει το λαό να τον 'εξιλεώσει'.

Αυτό που εσείς καλείτε "εθνική υπερηφάνεια" είναι η απόλυτη υποβάθμιση της Δημοκρατίας. Είναι η ώθηση στον εθνικό διχασμό. Δεν πήρατε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ τη λαϊκή εντολή για να διχάσετε το λαό. Την πήρατε για να τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας. Την πήρατε για να είσαστε υπεύθυνοι και υπόλογοι για τις κινήσεις και τις αποφάσεις σας. Να ανατρέξετε στην ιστορία για να μάθετε τί είναι Δημοκρατία.

Σε μια ύστατη προσπάθεια σας καλώ εγώ και χιλιάδες άλλοι νέοι της γενιάς μου να μην παίζετε άλλο με το μέλλον μας.
 Σας καλώ να ανακαλέσετε το δημοψήφισμα.
Μη διχάσετε άλλο την Κοινωνία. 
Να μη μας αναγκάσετε να επιρρίψουμε ευθύνες στο διπλανό μας. Να δώσετε το δικαίωμα στο λαό να μην αντέξει τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά πληρώνοντας το τίμημα εσείς στις εκλογές και όχι Αυτός.
Να μη μας στερείσετε με άλλα λόγια το δικαίωμα να σας τιμωρήσουμε με την ψήφο μας, εσάς και οποιαδήποτε άλλη Κυβέρνηση. Μην τιμωρείτε το λαό για την ψήφο που σας εμπιστεύτηκε.

Αν δεν είσαστε άξιοι να πάρετε αποφάσεις να παραιτηθείτε και να επιστρέψετε στις επιχειρηματικές και τις συνδικαλιστικές σας καρέκλες, ή ακόμα καλύτερα "τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία".

ΥΓ. Δεν αντιπροσωπεύω κανένα κόμμα.
Αντιπροσωπεύω τη Γενιά μου.
Αυτή τη γενιά που δεν την απασχολεί μόνο αν θα μειωθούν οι συντάξεις ή πως θα πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ, αλλά το που θα βρεί μια δουλειά, το πώς θα ταΐσει τα παιδιά της, το που θα στεγάσει την οικογένεια της και το με ποιες προϋποθέσεις και πώς θα χτίσει μια οικογένεια.

Ευχαριστώ για την Φιλοξενία

Αναγνώστης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου