30.6.15

ΕΓΙΝΕ ΤΗΣ...ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ !!! Ο γαμπρός μήνυσε την πεθερά για υπεξαίρεση!

Άνοιξε ο "ασκός του Αιόλου" μετά το "λουκέτο" σε γνωστή εταιρεία της Πάτρας η οποία έχει μακρά ιστορία στον χώρο της.
 Είναι όμως τέτοιο το παρασκήνιο, που ο γαμπρός της οικογένειας των ιδρυτών έφθασε σε σημείο να υποβάλλει μήνυση στην πεθερά του και μάλιστα για υπεξαίρεση και απιστία!
Ο γαμπρός είχε αναλάβει την εταιρεία (με ιστορία 80 ετών και επιτυχημένη διαδρομή) όμως η αναγγελία της οριστικής παύσης συνοδεύτηκα από βαριές καταγγελίες για κακοδιαχείριση και οικονομικές ατασθαλίες.
Στην αναφορά του ο γαμπρός της οικογένειας πέραν των αιχμών που αφήνει, κάνει λόγο για «κακή και αλόγιστη διαχείριση των πόρων από τους προκατόχους και ουσιαστικούς διαχειριστές» της εταιρείας, υποδεικνύοντας ως βασική υπαίτιο της οικονομικής ασφυξίας της, την πρόεδρο του Δ.Σ. … την πεθερά του και σύζυγο του ιδρυτή της επιχείρησης.
Ο γαμπρός υπέβαλε μήνυση στις 12 Ιουνίου και εξηγεί πως είναι ο ιδρυτής, μοναδικός μέτοχος και διαχειριστής της εταιρίας περιορισμένης ευθύνης η οποία αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης που επί 80 χρόνια προσέφερε στην κοινωνία των Πατρών!
Η εταιρεία του μίσθωσε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας της πεθεράς του από τον Σεπτέμβριο 2013, όμως η εγκαλούμενη (πεθερά) συνέχιζε να λειτουργεί η ίδια ένα τμήμα της επιχείρησης και λόγω της συγγενικής σχέσης, της σχέσης εμπιστοσύνης που της είχε, αλλά και της εμπειρίας της, όπως ο εγκαλών γαμπρός υποστηρίζει στην μήνυσή του, είχε αναλάβει και διαχειριζόταν όλα τα οικονομικά θέματα και της εταιρίας του, ως εντολοδόχος.
Κατ΄ουσίαν δηλαδή, όπως λέει ο γαμπρός παραλάμβανε όλες τις εισπράξεις του ταμείου της εταιρείας του με τη ρητή συμφωνία να τις διαχειρίζεται και να τις διαθέτει προς κάλυψη των αναγκών της δική του εταιρείας και μόνο.
 Όπως όπως συνεχίζει να υποστηρίζει, από την αρχή της σχέσεως αυτής, έως και σήμερα, η εγκαλουμένη (πεθερά) ουδέποτε του απέδωσε λογαριασμό των ποσών της εταιρίας μου που εισέπραξε-παρέλαβε από το ταμείο της εταιρίας του, και δεντου παρέδωσε ποτέ έστω και ένα ευρώ από τις εισπράξεις.
Στις αρχές Μαρτίου του 2015, υποπτευόμενος ότι δυστυχώς η αρνητική οικονομική κατάσταση που επικρατούσε στην εταιρία του δεν ήταν  αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που διερχόταν, όπως έως τότε υπέθετε και διαβεβαιωνόταν από την εγκαλούμενη, αλλά και απώλειας προς αλλότρια με την εταιρία του σημεία, εισπραχθέντων ποσών, αποφάσισε και διέκοψε την εντολή προς την εγκαλουμένη, αναλαμβάνοντας ο ίδιος και την ουσιαστική οικονομική-ταμειακή διαχείριση.
Ο μηνυτής έκανε οικονομικό έλεγχο στην εταιρεία με τη βοήθεια λογιστή και βρέθηκε ότι η εταιρεία του είχε εισπράξει πάνω από 400.000 ευρώ ενώ είχε λογιστικό τζίρο 466.000 ευρώ από τον οποίο η εταιρεία φέρεται να οφείλει 315.000 ευρώ σε ΙΚΑ και εργαζόμενους.
Όμως η πεθερά φρόντιζε και πλήρωνε όλες τις νόμιμες υποχρεώσεις της εταιρείας της ύψους 344.000 ευρώ.
Άρα κατά τον νέο ιδιοκτήτη και γαμπρό της, στην πραγματικότητα η εγκαλουμένη σταδιακά κατά το μεσοδιάστημα παρέλαβε το ανωτέρω ποσό και το ιδιοποιήθηκε παρανόμως, και το διέθεσε σε αλλότριους με την επιχείρησή του και τις εντολές του σκοπούς, προς δικό της όφελος!
Μάλιστα κατά τον μηνυτή, από τις 31 Δεκεμβρίου 2014 μέχρι σήμερα φερόταν να έχει λάβει από το ταμείο της εταιρείας του συνολικά 100.000 ευρώ κάτι που αρνείται κατηγορηματικά. Ο εγκαλών αφού αναλύει και άλλες παρατυπίες και παρανομίες (όπως υποστηρίζει) της πεθεράς του αναφέρει πως θα έπρεπε να του αποδώσει κατά την παράδοση της διαχείρισης ποσό 196.000 ευρώ.
Μετά από όλα αυτά μήνυσε την πεθερά του και ζητά την παραδειγματική της τιμωρία.

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου