4.7.15

Πύρρος Δήμας - Ο άνθρωπος που μισεί η «Αυγή» και η Χρυσή Αυγή

Πύρρος Δήμας, ο άνθρωπος που μισεί η «Αυγή» και η Χρυσή ΑυγήΗ καθηλωτική παρέμβαση του μεγάλου αθλητή και πρώην βουλευτή Πύρρου Δήμου υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και του «Ναι» στο δημοψήφισμα ενόχλησε την «Αυγή», εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, και τη Χρυσή Αυγή.

Δείτε την «Αυγή» να αναπαράγει καταδίκη του Πύρρου Δήμα από τον ΣΥΡΙΖΑ:

“Με έκπληξη παρατηρούμε την όψιμη αφύπνιση του κ. Πύρρου Δήμα στα πολιτικά ζητήματα της χώρας μας” σημειώνει χθεσινή ανακοίνωση του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει:
“Την προηγούμενη φορά που ο κ. Δήμας ‘ακούστηκε’ πολιτικά, ήταν όταν υπερψήφιζε ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ την υπαγωγή της χώρας μας στα λαοκτόνα Μνημόνια. Επίσης, αίσθηση έκανε η αφωνία του τότε βουλευτή όταν η συγκυβέρνηση προσπαθούσε να απολύσει τους διακριθέντες αθλητές από τις υπηρεσίες όπου άξια είχαν προσληφθεί.
Ας ονομάσει ο κύριος Δήμας: Ποιος είναι αυτός που στέλνει τον κόσμο σε ουρές; Ποιος είναι αυτός που τρομοκρατεί τον κόσμο; Ποιος είναι αυτός που υπηρετεί τα σχέδια των δανειστών ενάντια στα συμφέροντα του λαού μας; Κοιτάζοντας στον καθρέφτη, θα δει έναν από αυτούς.
Κύριε Πύρρο Δήμα, μπορεί να δοξάσατε τη χώρα με τις αθλητικές σας επιτυχίες, όμως ντροπιάζετε τον λαό μας με την πολιτική σας στάση. Παρακαλούμε, σωπάστε, μήπως και προλάβετε να περισώσετε μέρος της υστεροφημίας σας. Ο κόσμος του αθλητισμού επιφυλάσσει ένα μεγάλο ΟΧΙ στους εκβιαστές του λαού μας. Ένα μεγάλο ΟΧΙ σε όσους κατέστρεψαν τις ζωές μας και μαζί με αυτές και τον ελληνικό αθλητισμό”.
Η ανάρτηση του Πύρρου Δήμα, που προκάλεσε την παραπάνω ανακοίνωση, μεταξύ άλλων ανέφερε: “Αρνούμαι την αλβανοποίηση στην οποία οδηγείται η ελληνική κοινωνία. Αρνούμαι τα παιδιά μας να στέκονται σε ουρές για 1 κιλό τυρί ή 10 αυγά ή 60 γραμμάρια κιμά (αμφιβόλου προελεύσεως) κάθε μήνα με ένα κουπόνι στο χέρι όπως στάθηκα εγώ”.
Δείτε και την επίθεση στον Πύρρο Δήμα από την Χρυσή Αυγή
Ο ανιστόρητος Πύρρος Δήμας
Η φράση «καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς» ταιριάζει με τα λόγια και τα έργα αρκετών πολιτικάντηδων του «συνταγματικού τόξου».
Ανάμεσα σ’ αυτούς και ο Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πύρρος Δήμας, ο οποίος με τα όσα πράττει τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να ξεχάσει ο κόσμος τα λαμπρά κατορθώματά του ως αρσιβαρίστα και να τον κατηγορεί για τα πεπραγμένα του ως πασόκου. Επειδή, λοιπόν, εκτίμησε ότι με το «όχι» θα γίνουμε Αλβανία του Χότζα, καθώς όπως είπε οι ουρές του θύμισαν τα παιδικά του χρόνια που περίμενε δύο φορές τον μήνα για γάλα και τρόφιμα, έχουμε να του πούμε τα εξής: Αν το έκανε για «να την μπει» στους φιλομαοϊκούς και νοσταλγούς του κομμουνιστικού καθεστώτος της Αλβανίας, που βρίσκονται στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, τον καταλαβαίνουμε.
Επειδή, όμως, ήταν μικρό παιδί τότε και ίσως να μην… θυμάται τι συνέβαινε την δεκαετία του ’80, να του θυμίσουμε εμείς τι έκανε το ΠΑΣΟΚ (του οποίου υπήρξε βουλευτής) εκείνη την περίοδο για την Βόρειο Ήπειρο. Ο Ανδρέας Παπανδρέου χαρακτήριζε «υπόδειγμα ελεύθερης χώρας» την Αλβανία, οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν έβλεπαν στο ελάχιστο την κατάφωρη παραβίαση των εθνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών (στον ίδιο ως Χειμαριώτη, δεν αναγνωριζόταν η Ελληνική Εθνική Καταγωγή από το αλβανικό κράτος, ενώ το ίδιο ισχύει μέχρι σήμερα), όχι μόνο κατηγορούσαν ως «φασίστες» τον Σεβαστιανό και όλους τους υπόλοιπους Έλληνες που διαμαρτύρονταν υπέρ των Βορειοηπειρωτών, αλλά με την στάση τους προσέφεραν τεράστια βοήθεια στην Αλβανία για την εξαπάτηση των διεθνών επιτροπών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που εξέταζαν τις καταγγελίες κατά του καθεστώτος.
Και βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Παπούλιας στις επισκέψεις που έκανε στην Αλβανία τηρούσε σιγή ιχθύος για την καταπίεση και την τραγική κατάσταση που βίωναν οι Βορειοηπειρώτες. Πολύ χειρότερα, μάλιστα, τον Αύγουστο του 1987, ο Παπούλιας, ως υπουργός Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ, υπέγραψε την κατάπτυστη άρση της εμπολέμου κατάστασης η οποία «χαντάκωνε» τους σκλαβωμένους αδερφούς μας. Αν δεν τα ξέρει ή αν δεν τα θυμάται ο Δήμας όλα αυτά ας τα μάθει, λοιπόν. Αλλά να μην μας κάνει μαθήματα πατριωτισμού, από την στιγμή που υπηρετεί ένα κόμμα το οποίο προξένησε τεράστια ζημιά στον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου