1.7.15

ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΡΟΝΑΣ - Παρέμβαση για το δημοψήφισμα της Κυριακής

Η χώρα περνά τα πιο κρίσιμα ίσως 24ωρα της μεταπολιτευτικής ιστορίας της. 

Η  πρότασή μου θα ήταν ο Πρωθυπουργός να συνεχίσει την διαπραγμάτευση και να διεκδικήσει καλύτερους όρους, να ενώσει το λαό και όχι να τον διχάσει.

Εκείνο  που προέχει είναι να επικρατήσει, αν τελικά πάμε  στο δημοψήφισμα την Κυριακή 5   Ιουλίου , αλλά και μετά,  η ομόνοια, η σύμπνοια, η ψυχραιμία, η ηπιότητα , η σοβαρότητα, η λογική.

Η απόφαση είναι κρίσιμη και θα καθορίσει όχι μόνο το δικό μας αύριο αλλά και το μέλλον της χώρας και το μέλλον των επόμενων γενεών για πολλές δεκαετίες.

Σίγουρα η Ευρώπη έχει κάνει λάθη και δεν είναι η Ευρώπη που έχουμε όλοι μας φανταστεί και όλοι μας θέλουμε, αλλά μπορούμε να προσπαθήσουμε , όντας μέλος της, να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους όχι μόνο στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης αλλά ευρύτερα στο πλαίσιο συνεργασίας  των λαών που συμμετέχουν σε αυτήν.

Χωρίς Ευρώπη δεν θα υπάρχουν τα προγράμματα ΕΣΠΑ, οι αγροτικές επιδοτήσεις, τα αναπτυξιακά προγράμματα, η με προβλήματα στήριξη των εταίρων μας.

Η Ελλάδα μόνη της δεν είναι έτοιμη  να επιβιώσει, αφού ακόμα και η γεωπολιτική της θέση που τώρα είναι ισχυρή θα κλονιστεί και οι κίνδυνοι δεν είναι αμελητέοι για την εθνική κυριαρχία μας.

Και το κυριότερο , το χρέος της χώρας μας θα παραμείνει και για τις επόμενες γενιές ακόμα και αν φύγουμε από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ιδιαίτερα εμείς οι Πελοποννήσιοι Πολίτες οφείλουμε να παραδεχθούμε ακόμα κάτι… Οι μοναδικοί πόροι με τους οποίους υλοποιούμε σήμερα και γενικά τα τελευταία χρόνια έργα σε διάφορους τομείς είναι οι Ευρωπαϊκοί πόροι. Για παράδειγμα τέτοια έργα είναι τα έργα που υλοποιούνται στα Νοσοκομεία  Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, τα έργα στα περιφερειακά ιατρεία Βλαχόπουλου, Μεθώνης και πολλά ακόμα.

Πόροι που κανείς δεν εγγυάται ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν από τη Δευτέρα αν η απάντηση στο δημοψήφισμα δεν είναι αυτή που πρέπει να είναι, η απάντηση που θα εξασφαλίσει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να λεγόμαστε και να είμαστε Ευρωπαίοι.


ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ «ΝΑΙ» ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ



Άγγελος Χρονάς
Ειδ.Χειρουργός
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου- Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα υγείας στην ΠΕ Μεσσηνίας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου