1.7.15

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ - Πατσαρίνος, Αλευράς, Λυμπεροπούλου καταγγέλλουν την στάση της Περιφερειακής αρχής

Σε κοινή δήλωση προχώρησαν οι παρατάξεις  «Πελοπόννησος Πρώτα», «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία»  και «Πελοπόννησος Οικολογική» καταγγέλοντας ως απαράδεκτη την ενέργεια της Περιφερειακής αρχής για τον τρόπο και την διαδικασία διεξαγωγής στο πλαίσιο της σημερινής
 κατεπείγουσας συνεδρίασης  του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αναλυτικά σημειώνεται:

Κληθήκαμε σήμερα το μεσημέρι, ώρα 13.00, για κατεπείγουσα συνεδρίαση  του Περιφερειακού Συμβουλίου το απόγευμα, ώρα 17.00  με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Πολιτικές εξελίξεις – η κρίσιμη απόφαση για το μέλλον μας στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015».
Δηλώνουμε ότι θα απέχουμε από την σημερινή συζήτηση γιατί παρότι ζητήσαμε  την αναβολή της συνεδρίασης  για αύριο, λόγω προγραμματισμένων υποχρεώσεων, αυτή δεν έγινε αποδεκτή  και θεωρούμε απαράδεκτη και προσχηματική την συγκεκριμένη ενέργεια  της Διοίκησης της Περιφέρειας για τους εξής λόγους :
  1. Η  παράταξη του κ. Τατούλη αρνήθηκε τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΣ τη Δευτέρα  29/6, παρότι αυτό τέθηκε.
  2. Στη χθεσινή  συνεδρίαση του Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) ο κ. Τατούλης τοποθετήθηκε ζητώντας από τον πρωθυπουργό να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, κάτι το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη , για να μη χρεωθεί η κυβέρνηση τη διακοπή των συνομιλιών!
Σε τέτοια σοβαρά ζητήματα απαιτείται η Περιφερειακή  Διοίκηση, που έχει υποστεί έντονα τις επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών, να είναι περισσότερο  υπεύθυνη,  ενωτική , συλλογική και δημοκρατική και να μην ταυτίζεται προκλητικά με σκοπιμότητες .
Τα ζητήματα της δημοκρατίας, της λαϊκής ετυμηγορίας, της αξιοπρέπειας και της  παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη, πιστεύουμε ότι απαιτούν από όλους ευρύτερες συναινέσεις και συνεργασίες.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά η παράταξη του κ. Τατούλη  επέλεξε να αντικαταστήσει και να υποβαθμίσει  τον ουσιαστικό και δημοκρατικό διάλογο, που απαιτεί το Περιφερειακό Συμβούλιο με προειλημμένες αποφάσεις που έχουν παρθεί σε «άλλα» Κέντρα.

 «Πελοπόννησος Πρώτα»
«Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία» 
 «Πελοπόννησος Οικολογική»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου