1.7.15

Ναυάγιο στο Eurogroup - Καμία νέα συνάντηση πριν από το δημοψήφισμα


Ναυάγιο στο Eurogroup - Καμία νέα συνάντηση πριν από το δημοψήφισμα

Ολοκληρώθηκε  η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup. 
Το κλίμα ήταν βαρύ, ενώ επισημάνθηκε ότι δεν θα υπάρξει καμία νέα συνάντηση μέχρτ το δημοψήφισμα της Κυριακής.  

Στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, από ελληνικής πλευράς μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Όπως δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος, δεν αναμένεται νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου πριν από το δημοψήφισμα της Κυριακής. Από την πλευρά του πάντως ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης βλέπουν ότι η πρόταση της κυβέρνησης είναι «προς τη σωστή κατεύθυνση».
Το Eurogroup συμφώνησε να περιμένει το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου στην Ελλάδα, πριν υπάρξουν περαιτέρω συνομιλίες, δήλωσε και ο Σλοβάκος υπ. Οικονομικών Πίτερ Κάζιμιρ.
Λίγο πριν ξεκινήσει άλλωστε το Eurogroup και μετά το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωνε ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες για πρόοδο μετά τις δηλώσεις Τσίπρα.
"Θα συζητήσουμε σχετικά με τις προτάσεις, αλλά με αυτή την τελευταία ομιλία (του κ. Τσίπρα) βλέπω λιγοστές πιθανότητες προόδου", ανέφερε ο Ντάισελμπλουμ σε δημοσιογράφους, ίχνοντας τον πήχη των προσδοκιών λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup.
Πηγή της ευρωζώνης που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, υποστήριξε ότι «η επιστολή Τσίπρα περιέχει στοιχεία που οι υπουργοί δύσκολα θα αποδεχθούν».
Εξάλλου, άλλες πηγές εξέφρασαν δυσαρέσκεια για την πρόταση σχετικά με ένα νέο πρόγραμμα, λέγοντας ότι απαξιώνει όλες τις προσπάθειες που έγιναν επί πέντε μήνες για να κλείσει επιτυχώς η αξιολόγηση του δεύτερου προγράμματος. Οργή προκάλεσε επίσης η αναφορά του πρωθυπουργού στις ευθύνες που έχουν «ακραίοι κύκλοι» της ευρωζώνης για το κλείσιμο των τραπεζών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου