25.11.15

Νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ


Νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ

Tο νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ, που κυκλοφορεί επισήμως στην Ευρωζώνη σήμερα, παρουσίασε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρας.
Η παρουσίαση έγινε στο Μουσείο της Τράπεζας, ενώπιον μαθητών της Α’ τάξης του Πρότυπου Γυμνασίου της Βαρβακείου Σχολής, οι οποίοι πραγματοποιούσαν εκεί εκπαιδευτική επίσκεψη.
Όπως είπε ο κ. Στουρνάρας, το νέο τραπεζογραμμάτιο έχει ένα πρόσθετο και καινοτόμο χαρακτηριστικό ασφαλείας, το παράθυρο με προσωπογραφία στο ολόγραμμα. Το παράθυρο είναι διαφανές και όταν το τραπεζογραμμάτιο παρατηρείται στο φως, αποκαλύπτεται μια προσωπογραφία της Ευρώπης, ορατή και από τις δύο όψεις του.
Σύμφωνα με τον διοικητή, το νέο τραπεζογραμμάτιο έχει έντονο ελληνικό στοιχείο, καθώς η συγκεκριμένη εικόνα της Ευρώπης, που κοσμεί όλα τα τραπεζογραμμάτια της νέας σειράς, προέρχεται από αρχαιοελληνικό αγγείο που βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι και κατασκευάστηκε από Έλληνα τεχνίτη, το δεύτερο τέταρτο του 4ου αιώνα π.Χ. στην περιοχή του Τάραντα, στην Κάτω Ιταλία.
«Σήμερα 338 εκατομμύρια πολίτες σε 19 ευρωπαϊκές χώρες μοιράζονται το ευρώ. Η εμπιστοσύνη στο κοινό μας νόμισμα, το οποίο έχει αποδείξει την αξιοπιστία του διεθνώς, μας κάνει όλους πιο δυνατούς», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου