27.11.15

ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Με ανακοίνωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ανάλογή δημοσιότητα, ο Δήμος Πύλου-Νέστορος προχωράει σε ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου προσωρινής διαχείρισης  με μηχανική διαλογή και κομποστοποίηση των αστικών στερεών αποβλήτων του Δήμου. 

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 25 του μηνός Ιανουαρίου 2016, ημέρα Δευτέρα.

Μετά από εντατικές και μακροχρόνιες προσπάθειες, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος και το Δημοτικό Συμβούλιο δίνουν λύση σε ένα χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία.

Το έργο θα οδηγήσει σε προσωρινή μεν, αλλά ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου, πλήρως συμβατή με τον υπό υλοποίηση περιφερειακό αλλά και τον εθνικό σχεδιασμό. Επιπλέον, τίθενται οι βάσεις για την ανακύκλωση στο μεγαλύτερο μέρος των απορριμμάτων, η οποία στο μέλλον θα επεκταθεί με διαχείριση που θα ξεκινάει από τους πολίτες.

Συγκεκριμένα στο έργο  περιλαμβάνεται η εγκατάσταση και λειτουργία ενός κτιρίου για τη διαλογή ανακυκλώσιμων υλικών, των οργανικών υλικών και των υλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εναλλακτικό καύσιμο. Τα οργανικά απορρίμματα θα μετατρέπονται μέσω της κομποστοποίησης σε λίπασμα και θα αξιοποιούνται. Τα υπόλοιπα διαχωρισμένα ανακυκλώσιμα υλικά θα διατίθενται στις βιομηχανίες ανακύκλωσης και το τελικό υπόλειμμα σε ειδικούς αδειοδοτημένους χώρους με ευθύνη του αναδόχου.

Οι εν λόγω εργασίες θα πραγματοποιηθούν στη θέση «Αγ. Νικόλαος», εντός των διοικητικών ορίων της Δημοτικής Ενότητας Πύλου, σε έκταση περίπου 45 στρεμμάτων. Η έκταση αυτή περικλείει και το ΧΑΔΑ της Πύλου, επιφάνειας 7,5 στρεμμάτων, που αποκαθίσταται από την Περιφέρεια.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Καφαντάρης τόνισε: «Με το συγκεκριμένο έργο ο Δήμος Πύλου-Νέστορος δίνει λύση στο ζωτικής σημασίας ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων, σε συμβατότητα τόσο με τον Περιφερειακό όσο και με τον Εθνικό σχεδιασμό, γεγονός που τον καθιστά πρωτοπόρο, ως έναν από τους λίγους δήμους, που προχωράει στην προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου