9.2.16

ΒΙΝΤΕΟ - ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΤΕΡΑΣ! Γιγάντιο ρωσικό αεροσκάφος θα μεταφέρει άρματα με υπερηχητική ταχύτητα

Οι σχεδιαστές αεροσκαφών της Ρωσίας έχουν έτοιμα τα σχέδια τους για ένα τεράστιο, υπερηχητικό φορτηγό αεροπλάνο που θα μπορεί να μεταφέρει εφόδια στο πεδίο μέσα σε λίγες ώρες.
Ρώσοι μηχανικοί σχεδιάζουν ένα τεράστιο βαρύ στρατιωτικό αεροπλάνο μεταφοράς, που θα είναι σε θέση να πετά σε υπερηχητικές ταχύτητες μέχρι και 2.000 χλμ / ώρα, μεταφέροντας έως και 200 ​​τόνους σε απόσταση 7000 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το sputniknews.com.
Ογδόντα τέτοια αεροπλάνα, πρόκειται να κατασκευαστούν ως το 2024, μέσα από το πρόγραμμα PAK TA, τα οποία θα μπορούν να μεταφέρουν 400 βαρέως τύπου άρματα ή 900 ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα στο πεδίο της μάχης πολύ πιο γρήγορα από πριν.

Πίσω από όλο το έργο βρίσκεται η Ilyushin Avition Complex, της οποίας o Διευθύνων Σύμβουλος Victor Livanov είπε ότι «μπορεί να εφαρμοστεί από το 2030,» και ότι οι ακριβείς προδιαγραφές του είναι ακόμη αντικείμενο διαπραγματεύσεων.
Το πρόγραμμα PAK TA, είναι σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια, και αναμένεται να αντικαταστήσει το σημερινό στόλο των βαρέων φορτηγών αεροσκαφών - Antonov An-22 Antei με ικανότητα μεταφοράς φορτίου 60 τόνων, και Antonov An-124, το οποίο μπορεί να μεταφέρει 120 τόνους φορτίου.

Το μόνο αεροσκάφος που μπορεί να συγκριθεί μαζί του είναι το Antonov An-225, το οποίο είχε σχεδιαστεί για να μεταφέρει το διαστημικό Σοβιετικό λεωφορείο Buran.


Ηλίας Σιατούνης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου