9.2.16

Η Διεθνής και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καταγγέλλουν τη «βάρβαρη επίθεση» στο Δ. Πέρρο


Η Διεθνής και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καταγγέλλουν τη «βάρβαρη επίθεση» στο Δ. Πέρρο

Τη «βάρβαρη επίθεση» στο δημοσιογράφο Δημήτρη Πέρρο που κάλυπτε το συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου, καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους η Διεθνής και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ και EFJ), εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους με τους Έλληνες συναδέλφους. Οι IFJ και EFJ υπενθυμίζουν ότι οι κρατικές Αρχές πρέπει να εξασφαλίζουν την ασφάλεια των δημοσιογράφων και τονίζουν ότι θα υποβάλουν την υπόθεση στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την προστασία και την ασφάλεια των δημοσιογράφων.
"Είμαστε αλληλέγγυοι με τους Έλληνες συναδέλφους μας και καλούμε τις Αρχές να καταδικάσουν αμέσως αυτήν την βάρβαρη επίθεση και να ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες», δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας (IFJ) , Τζιμ Μπουμέλια.
Από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (EFJ) τονίζει ότι πρόκειται για περίπτωση «στοχοποίησης» δημοσιογράφων και επισημαίνει ότι «είναι προς το δημόσιο συμφέρον οι δημοσιογράφοι να καλύπτουν δημόσιες εκδηλώσεις όπως το συλλαλητήριο για να ενημερωθούν οι πολίτες σχετικά με τη συζήτηση που γίνεται γύρω από την κυβερνητική πολιτική».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου