24.5.16

Η Πελοπόννησος κορυφαίος τουριστικός προορισμός για το 2016 από το Lonely Planet

Στην πρώτη θέση των κορυφαίων προορισμών για το 2016 κατέταξε το Lonely Planet την Πελοπόννησο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Guardian, επισημαίνοντας ότι η Πελοπόννησος «αποτελεί μία από τις πιο ποικιλόμορφες και ζωντανές περιοχές της χώρας. 

Παραμένει ένας προσιτός θύλακας μαγευτικών αρχαίων μνημείων όπως η Ολυμπία, οι Μυκήνες και ο Μυστράς, τα οποία είναι διάσπαρτα σε ένα πλούσιο τοπίο με πέτρινα χωριά, γαλαζοπράσινες θάλασσες και χιονισμένα βουνά».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο πιστοποιημένο ευρωπαϊκό μονοπάτι του Μαινάλου, στα κρασιά της Νεμέας, που κερδίζουν εξέχουσα θέση σε όλον τον κόσμο, στην άγρια και απομακρυσμένη Μάνη, αλλά και στο ατμοσφαιρικό Ναύπλιο.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του, υπογραμμίζοντας, με δηλώσεις του, ότι «το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου πρωταγωνιστεί στις κορυφαίες θέσεις με δυναμικό τρόπο και η Πελοπόννησος συνιστά, πλέον, διεθνή πόλο έλξης, τόσο στο επίπεδο της προσέλκυσης τουριστών, όσο και επενδύσεων, όπως χαρακτηριστικά η πρόσφατη σύνδεση της British Airways μεταξύ Λονδίνου και Καλαμάτας και η σύνδεση της Aegean με δύο πόλεις της Δανίας».

Επιπλέον, ο κ. Τατούλης σημείωσε πως η στρατηγική επιλογή της περιφερειακής Αρχής να επενδύσει με σχέδιο στο τουριστικό προϊόν, δημιουργώντας συνθήκες ισόρροπης και δυναμικής ανάπτυξης, αποδίδει εντυπωσιακά.

Τέλος, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο χαρακτήρισε «άρρηκτα συνδεδεμένο με την αειφορία του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου και την αναπτυξιακή διάστασή της» και ζήτησε από την κυβέρνηση «να λάβει, επιτέλους, τις αποφάσεις της για το θέμα αυτό και να σταματήσει να εμποδίζει τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της περιφερειακής Αρχής».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου