5.5.16

ΝΕΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ -Τρεις νταλίκες εμπλέκονται στο φοβερό τροχαίο δυστύχημα της Κινέτας

Μία νέα μαρτυρία από αυτόπτη μάρτυρα του χθεσινού (4/5/2016) δυστυχήματος που έγινε στην Εθνική Οδό στο ύψος της Κινέτας έρχεται να δώσει φως στις συνθήκες που οδήγησαν την νταλίκα να πέσει με δύναμη πάνω στο διαχωριστικό στηθαίο, να περάσει στο αντίθετο ρεύμα και να συγκρουστεί με διερχόμενο ΙΧ, μέσα στο οποίο βρήκαν το θάνατο δύο άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον επαγγελματία φωτογράφο Χρήστο Μπόνη, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας του δυστυχήματος όντας λίγα μέτρα πίσω από το άτυχο ΙΧ, το περιστατικό ήταν τρομακτικής έντασης και έγινε μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων μετατρέποντας το οδόστρωμα της Εθνικής Οδού σε ένα βομβαρδισμένο τοπίο.

Ο φωτογράφος επικαλείται και μαρτυρία ενός ανθρώπου ο οποίος βρισκόταν εκείνη την στιγμή σε έναν παρακείμενο ελαιώνα δίπλα στην Εθνική Οδό, ο οποίος υποστηρίζει ότι όλα ξεκίνησαν όταν μία από τις νταλίκες, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο φρενάρισε απότομα και σταμάτησε πάνω στην Εθνική. Η νταλίκα που βρισκόταν ακριβώς πίσω της προσπάθησε να την αποφύγει και για να την προσπεράσει μπήκε στη μεσαία λωρίδα.

Όμως η τρίτη και μοιραία νταλίκα που βρισκόταν πίσω τους και η οποία είχε ελαφρά μεγαλύτερη ταχύτητα από τις άλλες δύο δεν κατάφερε να αντιδράσει έγκαιρα, με αποτέλεσμα παρά τις προσπάθειες του οδηγού να κρατηθεί στο οδόστρωμα να προσκρούσει στο τσιμεντένιο διαχωριστικό στηθαίο που χωρίζει τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού.

Όπως αναφέρει ο αυτόπτης μάρτυρας, τα γεγονότα εξελίχθηκαν κυριολεκτικά με κινηματογραφική ταχύτητα, καθώς το χτύπημα του φορτηγού ήταν τόσο ισχυρό που η νταλίκα σηκώθηκε με δύναμη στον αέρα, και μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου έπεσε και πάλι στο έδαφος, όπου ένα τμήμα της βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα και στην πορεία του άτυχου Audi.

Μάλιστα λόγω του ότι είχε πυκνή κυκλοφορία εκείνη την στιγμή στην Εθνική Οδό, λόγω της επιστροφής των εκδρομέων του Πάσχα, ο Χρήστος Μπόνης περιγράφει μία εντελώς κινηματογραφική σκηνή, καθώς κατά την απειροελάχιστη διάρκεια της «πτήσης» της νταλίκας στον αέρα, δύο ΙΧ αυτοκίνητα πρόλαβαν και πέρασαν από κάτω της γλιτώνοντας από πολύ χειρότερα. Δυστυχώς το Audi με τους δύο επιβαίνοντες δεν πρόλαβε να κάνει σωτήριο ελιγμό, με αποτέλεσμα οι δύο επιβάτες του βρήκαν τον θάνατο.

Αμέσως μετά το δυστύχημα επικράτησαν σκηνές χάους στην Εθνική Οδό, καθώς δεκάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στο σημείο, ενώ οι πιο ψύχραιμοι έσπευσαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που ήταν παγιδευμένοι μέσα στο ΙΧ. Υπήρξαν όμως προειδοποιήσεις να απομακρυνθούν καθώς υπήρχε κίνδυνος να γίνει έκρηξη από τα καύσιμα της νταλίκας που είχαν χυθεί στην άσφαλτο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας που να δίνει φως στο τι οδήγησε την νταλίκα να ακολουθήσει αυτή την τρελή πορεία. Οι αστυνομικοί περιμένουν την ανάρρωση του 62χρονου οδηγού της, ο οποίος νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Οι οδηγοί των άλλων δύο φορτηγών που ακολουθούσαν το βαρύ όχημα που εξετράπη και παρέσυρε στο θάνατο τους επιβαίνοντες του αυτοκινήτου δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να έχουν δώσει επαρκείς εξηγήσεις για το τι ακριβώς συνέβη ούτε και άλλοι διερχόμενοι οδηγοί.


protothema

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου