25.5.16

ΣΥΜΦΩΝΙΑ - ΟΛΕΘΡΟΣ !!! TΡΙΑ Μνημόνια έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, το ένα ΑΙΩΝΙΟ!

ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΟΛΕΘΡΟΣ
Oχι ΕΝΑ αλλά ΤΡΙΑ Μνημόνια υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα το ένα (ή και όλα) χωρίς λήξη, δηλαδή ΑΙΩΝΙΑ. 

Στο μεταξύ κάθε υποδόση θα προυποθέτει ένα ΜΙΝΙ Μνημόνιο. Μιλάμε για Μνημονιακό Ολοκαύτωμα που δεν αφήνει περιθώρια ΑΝΑΣΑΣ. 

Κάθε λέξη από τις προεκλογικές υποσχέσεις τους έγινε ένα ΝΕΟ Μνημόνιο. Ενώ οι ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ έχουν τεράστιο ΚΟΣΤΟΣ μια και όπως όλοι διαπιστώσαμε το ΔΝΤ χθες έβαλε πλάτη για να γίνει το χατήρι του Σόιμπλε ο οποίος δεν θέλει να ακούει κιχ για το ελληνικό χρέος.

Aκόμη και χθες το βράδι ο Τσακαλώτος έφερε πίσω ένα ΤΡΙΤΟ Μνημόνιο-κάτι που μάς έκρυβαν ώσπου βγήκε η επίσημη ανακοίνωση της Κομισιόν.
«Συμπληρωματικό μνημόνιο συμφωνίας» προβλέπει η απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Κομισιόν. 
Το «συμπληρωματικό μνημόνιο» συνιστά προϋπόθεση, σύμφωνα με την Κομισιόν, προκειμένου να συμπληρωθεί το πλαίσιο για την υλοποίηση του συμφωνηθέντος προγράμματος.
Όσον αφορά την εκταμίευση της πρώτης δόσης, η Επιτροπή τονίζει ότι θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, μετά την πλήρη εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων και την έγκριση από τα εθνικά Κοινοβούλια.
Σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, η Κομισιόν διαβεβαιώνει ότι η διοίκηση του Ταμείο θα συστήσει στο εκτελεστικό συμβούλιο να εγκρίνει τη συμφωνία, πριν το τέλος του έτους.
«Η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα σε πολλά επίπεδα, καθώς ανοίγει τον δρόμο για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του προγράμματος ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) που ανέρχεται σε 10,3 δισ. ευρώ αλλά και για μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, που θα εφαρμοστούν σταδιακά» αναφέρει παράλληλα η Κομισιόν.
Πάνω απ’ όλα – καταλήγει η σχετική ανακοίνωση – η συμφωνία θα χρησιμεύσει για τη δημιουργία των συνθηκών αποκατάστασης της εμπιστοσύνης, πράγμα το οποίο είναι απαραίτητο για μια βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα.



kourdistoportocali.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου