Ζει και βασιλεύει η διαφθορά στο Δημόσιο, όπως προκύπτει από την έκθεση της νέας γενικής επιθεωρητού Δημόσιας Διοίκησης που παρουσίασε η Μαρία Παπασπύρου στον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο Βουλής και τον υπουργό Εσωτερικών.
 
Στην 129 σελίδων έκθεσή της, η νέα γενική επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης αναφέρει ότι το 2015 εξετάστηκαν 1718 υποθέσεις διαφθοράς στο Δημόσιο.
 
Δείτε μερικές χαρακτηριστικές υποθέσεις… τρέλας στο ελληνικό δημόσιο:
 
ΥΠΟΘΕΣΗ 1: Ελεγκτής ιδιωτικών επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, εμφανίστηκε με περιουσία που δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί από τις αμοιβές του. Μετά από έλεγχο, βρέθηκε να μην έχει δηλώσει επί τέσσερα χρόνια εισοδήματα συνολικού ύψους 2027068,80 ευρώ. Από το υπηρεσιακό συμβούλιο του επιβλήθηκε απλά πρόστιμο δώδεκα μισθών.
 
ΥΠΟΘΕΣΗ 2: Προϊστάμενος σε περιφερειακό υποκατάστημα του ΙΚΑ, έκανε εικονικές ασφαλίσεις συγγενών του, αλλά και άλλων, έναντι αμοιβής, προκειμένου να θεμελιώσουν δικαιώματα ασφαλιστικά και περίθαλψης. Τιμωρήθηκε από το υπηρεσιακό συμβούλιο με πρόστιμο τριών μηνών.
 
ΥΠΟΘΕΣΗ 3: Υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ έκανε πλημμελείς ελέγχους σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, για κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Όπως διαπιστώθηκε, οι ιδιοκτήτες είχαν γλυτώσει την καταβολή ποσού 26710,25 ευρώ. Του επιβλήθηκε στέρηση μισθών τριών μηνών.
 
ΥΠΟΘΕΣΗ 4: Δάσκαλος σε ακριτική πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, είχε στην κατοχή του ολόκληρο οπλοστάσιο, χωρίς άδεια: Καλάσνικοφ, καραμπίνα, ξιφολόγχη, χατζάρα, τόξα και φυσίγγια. Αθωώθηκε από το υπηρεσιακό συμβούλιο, που έκρινε ότι είχε τα όπλα για αθλητικούς και κοινωνικούς σκοπούς.