28.8.16

Ετοιμάζονται και για ραδιοφωνικές άδειες !

Κανονικά, την Τρίτη 30 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες αφού το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις των επτά τηλεοπτικών σταθμών που ζητούσαν προσωρινό «πάγωμα» της διαγωνιστικής διαδικασίας.
Αμέσως μετά όμως τη διαδικασία για τις τέσσερις άδειες εθνικής εμβέλειας η κυβέρνηση σκοπεύει να κινήσει τη διαδικασία για θεματικές και περιφερειακές τηλεοπτικές άδειες, ενώ όμως επιθυμία της είναι να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις άδειες και στα ερτζιανά.
Σύμφωνα μάλιστα με κυβερνητικές πηγές σκοπός τους είναι η διαδικασία για τις ραδιοφωνικές άδειες να ξεκινήσει τον Οκτώβριο, αλλά ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί αν θα αφορά άδειες πανελλαδικής ή τοπικής εμβέλειας, αλλά ούτε κι αν θα ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία με αυτή για τις τηλεοπτικές, δηλαδή μέσα από δημοπρασία, ή θα υπάρξει κάποια επιτροπή που θα κρίνει ποιοι θα τις λάβουν.
Ωστόσο στο Μαξίμου φαίνεται να λαμβάνουν υπόψη τους ότι δεν μπορούν να ισχύσουν «άλλα μέτρα κι άλλα σταθμά» για τη διαδικασία μεταξύ τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών αδειών γιατί για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση θα κατηγορηθεί για ρεβανσισμό απέναντι σε τωρινούς ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών. Έτσι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πιο πιθανό σενάριο είναι να γίνει δημοπρασία και για τις ραδιοφωνικές άδειες, αλλά σαφώς το τίμημα θα είναι μικρότερο από αυτό για τις τηλεοπτικές, ενώ θα υπάρχουν πιο ελαστικοί όροι για όσους θέλουν να συμμετέχουν στη διαδικασία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου