26.8.16

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ: «ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ…»

Του: Αντώνη Αντωνόπουλου
Pamesports.gr

Ένα κορίτσι σαν δροσοσταλιά. Ένα κορίτσι που συνδυάζει ότι ιδανικότερο θα μπορούσε να ονειρευτεί κάθε νέος και νέα.
Να πετύχει την απόλυτη διάκριση στον αθλητισμό και στις σπουδές. Ιδανικό πρότυπο, που σου φτιάχνει και την διάθεση γιατί συχνά -πυκνά χαμογελά. Λέει γλυκιές και πικρές αλήθειες με ένα αφοπλιστικό χαμόγελο που δεν μπορείς να της πεις τίποτα.
Το χρυσό κορίτσι του επικοντό ,το χρυσό μετάλλιο του στίβου στο Ρίο, απλό χωρίς έπαρση, με το τζίν της και την φανέλα της Ολυμπιακής ομάδας φωτογραφιζόταν έκανε δηλώσεις και διαρκώς χαμογελούσε στο προεδρικό μέγαρο.
Η Κατερίνα Στεφανίδη μας μίλησε για την φετινή της χρονιά ,για τα εκθαμβωτικά φώτα της δημοσιότητας και προβολής, για τους επίσημους και ανεπίσημους, για την ζωή της μετα το μετάλλιο.

-Ονειρεμένη χρονιά το 2016 για σένα;
Κ.Σ: «Όταν ξεκινούσαμε τον περασμένο Οκτώβρη δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα  φτάναμε εδώ. Πιστεύαμε ότι θα έβγαινε κάτι καλό γιατί ξέραμε τι προπόνηση είχαμε κάνει και τι σκοπεύαμε να κάνουμε ,αλλά νομίζω ότι ονειρευόμαστε ένα καλό πλασάρισμα, ίσως ένα μετάλλιο όχι όμως όπως ήρθαν τα πράγματα…»
-Έχεις συνειδητοποιήσει ότι πήρες χρυσό στο Επι κοντό. Χρυσό στο στίβο είναι η απόλυτη κορυφή.
Κ.Σ: «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη .Εγώ είχα από μικρό κορίτσι έναν ιδιαίτερο συναισθηματισμό με τους Ολυμπιακούς αγώνες και όταν μιλούσα μου ερχόταν να κλάψω .Ο Μίτσι (Προπονητής και άντρας της)το είχε διακρίνει και το συζητήσαμε αρκετές φορές .Έβλεπε μια διαφορετική Κατερίνα σε σχέση με τους αγώνες στο Ριο για αυτό και το δουλέψαμε πολύ στο συναισθηματικό κομμάτι. Μπήκαμε στους αγώνες και πήρε μέρες για να μπορέσω να λειτουργήσω όπως θα έπρεπε. Να τον αισθανθώ σαν ένα άλλο αγώνα. Έτσι νοιώθω γιατί έτσι μπήκα και αγωνίστηκα
-Σε βοήθησε σε αυτό ότι ήσουν ήδη Πρωταθλήτρια Ευρώπης ,η σου προσέθεσε μεγαλύτερο άγχος;
Κ.Σ: «Όχι άγχος σίγουρα δεν μου προσέθεσε. Με βοήθησε σίγουρα στη λογική ότι είχα κάνει ένα μεγάλο αγώνα. Έλεγαν ότι είχα περισσότερο άγχος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα από ότι στους Ολυμπιακούς αγώνες επειδή μπήκα με άλλη λογική στους αγώνες του Ρίο. Εντάξει όλοι οι αγώνες και οι επιτυχίες που προηγήθηκαν συνέβαλαν ώστε να ενισχυθεί η αυτοπεποίθησή μου
-Ποια είναι η πρώτη σου σκέψη όταν ανέβηκες στο βάθρο, και πως ένοιωσες όταν είδες την προσπάθεια σου στο βίντεο;
Κ.Σ: «Άμα τραγουδήσω τον εθνικό ύμνο δυνατά θα μου λένε οι μεν «Κοίτα η πατριώτισσα τραγουδάει τον εθνικό ύμνο δυνατά…»Άμα δεν τον τραγουδήσω καθόλου θα μου λένε… «Δεν ντρέπεται ,δεν τραγούδησε τον εθνικό ύμνο…»Οπότε είπα θα τον ψιθυρίζω (Χαμόγελα)Και τελικά τον ψιθύρισα.»
-Σε βοήθησε το γεγονός ότι έφυγες για σπουδές στην Αμερική και αθλητικά; Καλύτερες συνθήκες προπόνησης;
Κ.Σ: «Όπου έχω κάνει προπόνηση εκτός από εκεί που κάνω φέτος η Ελλάδα ήταν καλύτερη. Έχω πει πολλές φορές ότι τα τελευταία τρία χρόνια όταν ήμουν στο Φοίνιξ πηδούσα φράχτες σε στάδια λυκείων και πανεπιστημίων όταν κλείνανε για να μπορούμε να κάνουμε προπόνηση πάνω από 30 μέτρα που ήταν ο διάδρομος που είχε ο προπονητής μου στο σπίτι του.»
-Άρα η Αμερική τι σου προσέφερε τον κατάλληλο προπονητή;
Κ.Σ: «Η Αμερική μου έδωσε μυαλό ,γνώρισα πολύ σημαντικούς ανθρώπους .Δεν μου έδωσε κάτι ιδιαίτερο που δεν θα μου έδινε η Ελλάδα. Ήμουν τυχερή γιατί πέτυχα το σωστό άνθρωπο στη σωστή στιγμή. Γιατί θα μπορούσα να είχα σταματήσει τον αθλητισμό όταν αποφοίτησα. Είχα στο παρελθόν διακόψει για ένα 6μηνο το 2006.»
-Γιατί είχες σταματήσει τότε;
Κ.Σ: «Είχα πάρει κάποια κιλά το 2005 και υπήρξε τόση πίεση του τύπου «Α το ταλέντο θα χαθεί και αυτά…»που είπα αφήστε με ήσυχη δεν με ενδιαφέρει να το ξανακάνω…»
-Σε βοήθησε η επιστροφή να γίνεις δυνατότερη;
Κ.Σ: «Ήταν επιλογή μου να επιστρέψω. Δεν το έκανα πλέον γιατί μου είχε πει ο μπαμπάς μου στα 10 ότι θα το κάνεις. Το έκανα γιατί στα 17 αποφάσισα ότι θα ξανακινήσω και θα το κάνω για…Χόμπι.»
-Ξεχωριστή στιγμή για σένα ο πανηγυρισμός με τον Γιουσέιν Μπόλντ;
Κ.Σ: «Νόμιζα ότι θα μου πεις για την βουτιά του Μίτσι. Ήταν ωραία στιγμή αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που είμαι κοντά στον Μπόλντ .Έχουμε αγωνιστεί σε πολλούς αγώνες μαζί. Καλύτερη στιγμή μου η βουτιά του άντρα μου (Χαμογελά)»
-Οι αντιδράσεις του κόσμου, οι τιμές της πολιτείας όπως σήμερα, σε βοηθούν να συνειδητοποιήσεις τι έχεις πετύχει;
Κ.Σ: «Ναι αλλά για καλούς και για κακούς λόγους .Έτσι να τα πω τώρα κιόλας. Γιατί έμαθα μετά αφού με τίμησε ο Δήμαρχος Παλλήνης και θα πάρει και το αθλητικό κέντρο το όνομά μου ,ότι πει δυο χρόνια που είχα βγει 2η στο Πανευρωπαϊκό του είχε πει το δημοτικό συμβούλιο να με βραβεύσει και είχε πει τότε ότι «Έχουμε και άλλους αθλητές στην Παλλήνη δεν είναι μόνο η Στεφανίδη. Όταν γίνεσαι Ολυμπιονίκης όμως τότε σε θυμούνται όλοι και θέλουν να βγάλουν φωτογραφίες μαζί σου. Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα και όχι μόνο στην Ελλάδα. Και δεν είναι μόνο ο δήμαρχος και δεν ξέρω και αν είναι και ο ίδιος δήμαρχος .Είναι καλό και κακό. Από την μια είναι καλό που και εμείς παίρνουμε μια στις τόσες δημοσιότητα ,και είναι καλό και για τα παιδιά που ξεκινούν τ ώρα αθλητισμό. Κακό είναι για το πώς μας χρησιμοποιούν(Χαμογελά).Και να διευκρινίσω κάτι. Εγώ που έκανα παγκόσμια ρεκόρ ηλικιών δεν στερήθηκα δημοσιότητας. Απλά έκανα παγκόσμια ρεκόρ για να την πάρω.»
-Έφτασες στη κορυφή. Τι θα σου αλλάξει στη ζωή σου αυτό το χρυσό μετάλλιο;
Κ.Σ: «Νομίζω τίποτα. Ήταν μια δήλωση που ήθελα να την κάνω πριν τον τελικό. Και δεν ήθελα να ακουστεί ως άλλοθι σε περίπτωση που δεν πάω καλά .Ήθελα να πω λοιπόν ότι το Ολυμπιακό μετάλλιο είναι η υψίστη τιμή για έναν αθλητή .Δεν χαρακτηρίζει όμως τον αθλητή σαν αθλητή, ούτε την χρονιά σαν καλή η κακή. Έχω κερδίσει πανευρωπαϊκό ,χάλκινο παγκόσμιο κλειστού, η χρονιά έχει πάει εξαιρετικά πριν τους Ολυμπιακούς και το Ολυμπιακό μετάλλιο θα ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Την Τούρτα την είχα ήδη. Ήθελα να πω επίσης ότι θα κάνω τα ιδιά πράγματα. Θα πάω σπίτι μου με τον άντρα μου και δεν θα αλλάξει τίποτα για εμάς.»
-Έφτασε η ώρα να έρθει ένα παιδί στη ζωή σου;
Κ.Σ: «Α!!!τι είναι αυτό καλέ 26 χρονών είμαι. Άντε καλέ(Τρελά χαμόγελα)»
-Μόνη σου αποφασίζεις; Ο Άντρας σου δεν έχει …άποψη;
Κ.Σ: «Έχει ,ούτε …σκυλί δεν θέλει ακόμη(πάλι χαμόγελα),
Το παιδί μετά το Τόκιο(Επόμενοι Ολυμπιακοί αγώνες)»
-Εκεί θα ζευγαρώσεις τα χρυσά μετάλλια πρώτα;
Κ.Σ: «Εντάξει είναι πολύ μακριά το Τόκιο …»
-Δεν μπορώ να μη σε ρωτήσω για την δήλωση της Ισιμπάγιεβα. Για την απαράδεκτη αυτή δήλωσή της;
Κ.Σ: «Ωραία να τα πούμε και μεταξύ μας που ήμαστε τώρα στην Ελλάδα. Η Ισιμπάγιεβα τι βγήκε στους Ολυμπιακούς στο Λονδίνο ξέρετε; Βγήκε 3η με 4.70!!!Η Ισιμπάγιεβα έχει δείξει ασέβεια σε όλες τις επικοντιστριές τα τελευταία 15 χρόνια. Έβγαινε και έλεγε ότι χάνουμε την ώρα μα ς να πηδήξουμε στα 4.70 γιατί αυτή έχει να πηδήξει τα 5 μέτρα. Πριν ένα μήνα είχε πει για τα ψευδό- μετάλλια και ψευδόχρυσα που θα πάρουν χωρίς τους Ρώσους .Για  μεν όλα αυτά δείχνουν ενοχή. Τι θα πει ψευδό- μετάλλια; Δηλαδή αυτή μεγάλωσε με λάθος νοοτροπία. Τελειώνοντας θέλω να πω κάτι στο οποίο έχω σπουδάσει σχετικά με την ψυχολογία και έχω κάνει και ερευνά μάλιστα. Η Ισιμπάγιεβα με αυτά που είπε και τον ντόρο που έγινε κατάφερε να εκλεγεί στην αθλητική επιτροπή της ΔΟΕ.»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου