25.9.16

Κως: Αρχίζουν (τη Δευτέρα) εκσκαφές για τα οστά του Μπεν

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι έρευνες της βρετανικής αστυνομίας για τον εντοπισμό του Μπεν Νίνταμ, καθώς τη Δευτέρα αρχίζουν οι εκσκαφές στο μικρό αγρόκτημα στην Κω, όπου το παιδί εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από 25 χρόνια.
Οι αστυνομικοί του Νότιου Γιορκσάιρ θα ψάξουν για τα οστά του εξαφανισμένου αγοριού, καθώς, σύμφωνα με μια μαρτυρία, ο Μπεν έπεσε θύμα τραγικού δυστυχήματος κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών και η σορός του θάφτηκε πρόχειρα κοντά στο σπίτι όπου διέμενε.
Οπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Mirror», η εκσκαφή θα γίνει σε δύο διαφορετικά σημεία, στα οποία οι Βρετανοί αστυνομικοί θεωρούν πιθανότερο να έχει θαφτεί το παιδί. Στις 9 το πρωί της Δευτέρας θα γίνει ενημέρωση των δημοσιογράφων και αμέσως θα αρχίσει η εκσκαφή στο πρώτο σημείο, η οποία αναμένεται να διαρκέσει 10 με 12 ημέρες. Αν η εκσκαφή στο πρώτο σημείο δεν έχει αποτέλεσμα, η επιχείρηση θα συνεχιστεί στο δεύτερο «ύποπτο» σημείο. Περιμετρικά του χώρου των εκσκαφών θα τοποθετηθεί ταινία που θα απαγορεύει την προσέγγιση σε οποιονδήποτε, ενώ η όλη διαδικασία θα είναι ιδιαίτερα «προσεκτική και αργή». Αν βρεθούν ενδιαφέροντα ευρήματα, θα σταλούν σε εργαστήριο για ανάλυση. Πάντως, οι Βρετανοί αστυνομικοί τονίζουν ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να βρεθούν οστά ζώων στο χώμα, καθώς ο χώρος αυτός αποτελούσε στο παρελθόν αγροτική γη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου