22.10.16

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ - Αίτημα κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Μεσολόγγι


Αίτημα κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Μεσολόγγι

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος απέστειλε αίτημα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Μεσολογγίου. 
Σύμφωνα με την περιφέρεια, η κακοκαιρία έχει προκαλέσει σειρά προβλημάτων σε υποδομές, κατοικίες, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο του δήμου και ιδιαίτερα στα δημοτικά διαμερίσματα Μεσολογγίου, Αιτωλικού και στις τοπικές κοινότητες Αγίου Γεωργίου, Ευηνοχωρίου, Αγίου Θωμά και Σταμνών.
“Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από την πρώτη στιγμή είναι στο πλευρό των κατοίκων των περιοχών αυτών, ώστε να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή και να προστατευθούν οι περιουσίες των συμπολιτών μας” ανέφερε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ενώ πρόσθεσε πως το τμήμα πολιτικής προστασίας, όπως και όλες οι υπηρεσίες της περιφέρειας, είναι “σε επιφυλακή από την αρχή των έκτακτων καιρικών φαινομένων και στις τρεις περιφερειακές ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας και σε συνεργασία με τους δήμους επεμβαίνουν όπου χρειάζεται”.
Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος είχε, νωρίτερα, στείλει έγγραφο ζητώντας από τον περιφερειάρχη να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο όγκος νερού που έπεσε στην περιοχή είναι, σύμφωνα με τον δήμαρχο, πρωτοφανής και προκάλεσε καταστροφές σε σπίτια, μαντριά και σε καλλιέργειες ελιάς, βαμβακιού, και κηπευτικών.
Επιπλέον, πτώση κεραυνού σε στύλους της ΔΕΗ κοντά σε αντλιοστάσιο, προκάλεσε διακοπή ρεύματος, καθιστώντας αδύνατη την άντληση υδάτων, η οποία όμως αποκαταστάθηκε μετά την αντιμετώπιση της βλάβης της ΔΕΗ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου