24.1.17

Νέος Συντονιστής Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Περιφέρειας Πελοποννήσου - Παρέμβαση στο ΠΕ.ΣΥ

Το  άρθρο 30 του Καταστατικού  του ΠΑΣΟΚ,  προβλέπει την συγκρότηση Περιφερειακής Επιτροπής αποτελούμενη από τους Γραμματείς και Αναπληρωτές Γραμματείς ΠΑΣΟΚ κάθε Περιφέρειας.

Στην Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εξελέγη Συντονιστής, ο  Γραμματέας Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας Γιάννης Άρχοντας.
Η Περιφερειακή Επιτροπή είναι το ανώτερο συντονιστικό και προγραμματικό όργανο του κινήματος στην Περιφέρεια.
Διαβουλεύεται με τους φορείς και τους πολίτες για τη διαμόρφωση της πολιτικής και των προτεραιοτήτων του Κινήματος.

Παρέμβαση που αφορά τη λειτουργία του Συμπαραστάτη του Πολίτη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Ενημερωθήκαμε ότι την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017, στο ¨Αποστολοπούλειο¨ Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, θα πραγματοποιηθεί σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, απολογισμός πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής και παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το έτος 2016.
Σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 4 του άρθρου 179 του ν. 3852/2010 (Α΄ 87) ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης συντάσσει ετήσια έκθεση η οποία πρέπει να αναρτάται μαζί με τις τυχόν ειδικές προτάσεις που έχει υποβάλλει στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας. Η διάταξη αυτή αποσκοπεί προδήλως στην ενημέρωση των πολιτών και των επιχειρήσεων της Περιφέρειας για το έργο του Συμπαραστάτη και στη δημοσιοποίηση των προτάσεων του για τη βελτίωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Θα πρέπει να τονιστεί ότι η δημοσιοποίηση του έργου διαμεσολαβητικών θεσμών όπως ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης, αποτελούν ουσιώδη προϋπόθεση επιτυχούς λειτουργίας τους.
Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου διαπιστώνουν ότι η τελευταία αναρτημένη έκθεση πεπραγμένων του Περιφερειακού Συμπαραστάτη κ. Γεωργίου Μπουλούκου, αφορά το έτος 2011.
Το γεγονός αυτό αποτελεί οπωσδήποτε ουσιώδη παράλειψη των αρμοδίων υπηρεσιών, διότι με αυτό τον τρόπο δεν καθίσταται δυνατό να ενημερωθούν οι πολίτες της περιφέρειας και κάθε ενδιαφερόμενος για το έργο του Περιφερειακού Συμπαραστάτη και συνεπώς να το αξιολογήσουν. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης λαμβάνει αντιμισθία ισόποση με αυτή του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου,  που ισούται με το 75% των κάθε είδους αποδοχών, εξόδων παράστασης και επιδομάτων ή προσαυξήσεων του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου, που σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 2/1015/ΔΕΠ/5.1.2016 Εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ανέρχεται στο ποσό των 3.473 ευρώ περίπου μηνιαίως.
Σε κάθε περίπτωση και προκειμένου να καταστεί δυνατή η συνολική αξιολόγηση του παρεχόμενου από τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη έργου, θα πρέπει να αναρτηθούν άμεσα όλες οι ετήσιες εκθέσεις του και οι τυχόν υποβαλλόμενες προτάσεις και οι σχετικές αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, σύμφωνα με τη ρητή πρόβλεψη του ν. 3852/2010 (Σχέδιο «Καλλικράτης»).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου