17.8.17

Προσοχή σκληρές εικόνες - … Ζώα κάηκαν ζωντανά

Ανατριχιαστικές εικόνες από την Ελλάδα… Ζώα κάηκαν ζωντανά (pics)
Καταστροφικές είναι οι επιπτώσεις της πύρινης λαίλαπας στο οικοσύστημα της ευρύτερης περιοχής του Καλάμου και του Καπανδριτίου, καθώς απαιτούνται έως και τριάντα χρόνια για την αποκατάστασή του, σύμφωνα με ειδικούς που μίλησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι οποίοι υπογράμμισαν τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν τόσο στην ισορροπία της φύσης όσο και στην υγεία του ανθρώπου.
«Το δάσος είναι ένας φυσικός προστατευτικός μανδύας για την υγεία του ανθρώπου. Εάν ανατρέξετε στις μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, θα δείτε ότι υπάρχουν θάνατοι που οφείλονται στα αιωρούμενα μικροσωματίδια. Και δεν εννοούμε την κάπνα, αλλά ρύπους που απορροφούνται από τα δέντρα» δηλώνει ο δασολόγος – περιβαλλοντολόγος Γρηγόρης Βάρρας.
«Είναι βέβαιο ότι το μικροκλίμα της περιοχής θα αλλάξει και μαζί του θα αλλάξει και η φυσική ισορροπία. Χωρίς τα χελιδόνια, τα κοτσύφια και τα σπουργίτια, αυτούς τους θηρευτές των εντόμων, κουνούπια και άλλα ενοχλητικά έντομα δεν θα έχουν κανέναν φυσικό περιορισμό» σημειώνει από την πλευρά του ο Μιχάλης Πετράκης, περιβαλλοντολόγος και πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιµης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Οι ειδικοί σημειώνουν ότι ένα δέντρο αναπτύσσεται σε τουλάχιστον δέκα χρόνια, ενώ για τη συνολική αποκατάσταση του οικοσυστήματος ο χρόνος που απαιτείται μπορεί να φτάσει ακόμη και τα τριάντα χρόνια. Στο μεταξύ θα έχει στερηθεί η περιοχή τη φυσική της προστασία από τις βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα να αυξάνεται κατακόρυφα ο κίνδυνος των καταστροφικών πλημμυρών.
Η πύρινη λαίλαπα που κατέκαψε τεράστιες εκτάσεις φυσικού πλούτου δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμα της.
Οι πιο κάτω εικόνες δείχνουν το σκληρό πρόσωπο της πυρκαγιάς η οποία στο πέρασμα της άφησε πίσω της νεκρά ζώα.
Προσοχή σκληρές εικόνες



ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου